IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorsko- američka asocijacija CETINJE: Popis- prepoznatljiv „rukopis“ VUĆIĆA i emisara iz Crkve Srbije, preduzeti sve zakonske mjere da se spriječi… (foto)

“Već duže prisustvujemo besprizornoj propagandi”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 10: 30…  Crnogorsko- američka asocijacija CETINJE: Popis- prepoznatljiv „rukopis“ VUĆIĆA i emisara iz Crkve Srbije, preduzeti sve zakonske mjere da se spriječi… (foto)

Što se više približava najavljeni popis stanovništva u Crnoj Gori, marionetska vlast i njeni saveznici iz Crkve Srbije postaju sve agresivniji, saopštila je Crnogorsko- američka asocijacija Cetinje. 

Popis bi, kako navode, trebao da podrazumijeva slobodno iskazivanje bez ikakvih pritisaka.

“Međutim, već duže prisustvujemo besprizornoj propagandi u kojoj se „projektanti“ tzv. srpskog sveta ne zadržavaju samo na prisvajanju svega crnogorskoga, nego posežu i za znamenitim Hrvatima, preko bilborda koji građane Crne gore trebaju „podučiti“ ko su i što su…

U tom smislu u akciju su se dali i popovi Crkve Srbije, obilazeći sela, nudeći finansijsku pomoć, a onima koji su malo „tvrđi“ za ubjeđivanje ostavljaju prokletstvo ako se ne izjasne kao Srbi na predstojećem popisu!

U svu tu klerofašističku ujdurmu se uključio i srpski patrijarh Porfirije, koji u sred Podgorice, a da se ni malo ne zastidi na najbrutalniji manipulatorski način negira sve crnogorsko služeći se pritom najmonstruoznijim lažima, tvrdeći kako su srpski korijeni u Crnoj Gori, prisvajajući tursko utvrđenje na obali Ribnice, nastalo tri vijeka nakon Nemanjića”, kažu u saopštenju.

Čitaj još:   ADNAN Čirgić: SUADINA KOKARDA NA GLAVI...

Prema njihovim riječima, Porfirije Perić zaboravlja da je Stefan Nemanja razorio Duklju i u nju došao kao osvajač, pri čemu je poštedio samo Kotor od koga je napravio administrativni centar.

“Ako je Kosovo „srce Srbije“, a Crna Gora „duša svih Srba“, teško da se ovakva bića mogu sastaviti sa sobom samima, izuzev u nekoj virtuelnoj stvarnosti! S obzirom da ovaj popis više liči na najprljaviju predizbornu kampanju, vođenu samo sa srpske klerofašističke strana i njihovih izvršitelja, bez ikakve šanse da se obezbijedi slobodno iskazivanje, bez svakodnevnih pritisaka i propagandističkog djelovanja, pri čemu se ljudima iz okruženja nude primamljive cifre kako bi učestvovali na tom popisu lažnim predstavljanjem.

Stoga, crnogorska dijaspora iz SAD poziva sunarodnike i članove svojih familija u Crnoj Gori na bojkot ovakvog iskonstruisanog i sramnog popisa, i traži da se preduzmu sve zakonske mjere kako bi se spriječili pritisci i propaganda u vezi sa popisom, a koja ima prepoznatljiv „rukopis“ Aleksandra Vučića, njegovih emisara iz Crkve Srbije i uslužnih kvislinško-veleizdajničkih političara u Crnoj Gori”, zaključuju u saopštenju.

Čitaj još:   Kina, 45 novih slučajeva zaraze koronavirusa, 44 je povratnika iz inostranstva... (foto)

izvor potral analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more