IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Aleksandar DAMJANOVIĆ, manite se manipulacija, potrošili ste desetine miliona na putovanja u tehničkom mandatu… (foto)

Izjava ministra finansija Aleksandra Damjanovića da bi nas odlaganje popisa “koštalo milione” je politikantska, populistička i što je najvažnije– netačna, kažu iz Demokratske partije socijalista.

“Cilj sprovođenja popisa je da statistički rezultati budu relevantni. Ukoliko Vlada nastavi da istrajava na održavanju „lažnog popisa“ bez kontrole, onakve kakvu je tadašnja opozicija imala i 2003. i 2011. godine, onda će to biti bačen novac, jer podaci neće biti tačni, relevantni i upotrebljivi u statističke svrhe”, poručili su oni.

Ukoliko se, kako dalje navode, održavanje popisa odloži za šest mjeseci, tokom kojih bi bili obezbijeđeni kontrolni mehanizmi koji bi cio proces učinili transparentnim, onda bi nas to koštalo minimalno u poređenju sa novcem bačenim za lažni popis. 

“Troškovi bi se sveli na štampanje novih listića sa drugim datumom, a u poređenju sa štetom koju lažni popis može da proizvede, to su zanemarljivi troškovi. Ministru finansija u vladi koja je u svom tehničkom mandatu potrošila desetine miliona na luksuzna putovanja, skupe hotele i visoke dnevnice, zaista ne dolikuje uloga populiste koji pokušava da manipuliše građanima navodnom brigom o potrošenom državnom novcu”, poručili su oni.

izvor: analitika.me

Čitaj još:   DPS: DEJAN Vukšić, ANB je pretvorio u ekspozituru BIA, JAKOV Milatović da kaže da li je tačno da želi da ga ubaci u Vijeće... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more