IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAŠKO Đuranović: Kad Predsjednik prijeti, nije imao onaj put problem sa akuzativom ili lokativom, već sa– Zakonom o popisu stanovništva CRNE GORE… (foto, video)

Prosto, što je najgore, želio da sa pozicije predsjednika svih građana ,,utjeruje strah u kosti“ građanima koji ne vjeruju u dobre namjere kleronacionalističke vlasti…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 10: 30… DRAŠKO Đuranović: Kad Predsjednik prijeti, nije imao onaj put problem sa akuzativom ili lokativom, već sa– Zakonom o popisu stanovništva CRNE GORE… (foto, video)

JAKOV Milatović ne bi digao glas i prijetio sankcijama zbog bojkota, već bi sa najviše državne pozicije javno upozorio da se već drastično krše pravila i procedure, da su već sada mnogi instruktori ili popisivači – koje su ,,sabrali“ u opštinama đe su stranke avgustovske većine na vlasti 

Nakon što je ugostio patrijarha Crkve Srbije Porfirija, koji je iskoristio posjetu Podgorici da širi svetosavske obmane uoči popisa u Crnoj Gori, u svojevrsnu kampanju pretpopisnih laži uključio se – lično predsjednik države Jakov Milatović.

Jer, predsjednik Crne Gore nije komentarisao skandalozne izjave Porfirija, ili još skandaloznije bilborde po Crnogorskom primorju: Milatović se ustremio na one koji su se drznuli da dovedu u pitanje sprovođenje regularnog popisa u neregularnim uslovima.

– Poziv na bojkot je poziv na protivzakonito djelovanje – presudio je Milatović nakon što je lider DPS-a Danijel Živković najavio bojkot popisa, zbog odbijanja Monstata i Vlade Dritana Abazovića da – ako nijesu stvoreni stabilni društveni i politički uslovi i ako su lokalne jedinice već prekršile zakone formirajući popisne komisije – odgode sprovođenje ovako projektovanog popisa.

Ne, Milatović ovog puta nije imao onaj, već tradicionalni, problem sa upotrebom akuzativa ili lokativa, već sa – Zakonom o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova.

Čitaj još:   DRAŠKO Đuranović: Dr Dritan i slučaj dipl. ing.– ničega... (foto)

Kojeg ili nije pročitao, ili nije želio da tumači shodno onome kako je napisano. Ili je prosto, što je najgore, želio da sa pozicije predsjednika svih građana ,,utjeruje strah u kosti“ građanima koji ne vjeruju u dobre namjere kleronacionalističke vlasti.

Da mu je neko došapnuo, znao bi mlađani predsjednik da se ni u jednom od 38 članova Zakona ne pominje, a time i ne sankcioniše, bojkot.

Naprotiv, u pomenutom Zakonu o popisu precizno su navedene kaznene odredbe za fizička lica, pa se kaže da će se novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura kazniti onaj građanin ili građanka koji, pazite sad, ,,ne da podatke koji se od njega traže popisom i ako na svako pitanje ne da tačan i potpun odgovor“.

Osim davanja lažnih podataka, prekršajna kazna slijedi u slučajevima snimanja ili fotografisanja popisivača i popisnog upitnika, pa onda ukoliko se ne daju podaci ,,o odsutnim članovima domaćinstva“ ili ako ,,roditelj, usvojitelj ili staratelj ne da podatke o djeci mlađoj od 15 godina“…

Jasan je Milatovićev strah od bojkota: pokazaće se sve pripremljene manipulacije, razotkriće se planirani nacionalni inžinjering i politička agenda guranja Crne Gore u ,,srpski svet“.

Jer, da je zaista htio da pročita Zakon o popisu, da je želio da vidi ono što je i laicima uočljivo, Milatović ne bi digao glas i prijetio sankcijama zbog bojkota, već bi sa najviše državne pozicije javno upozorio da se već drastično krše pravila i procedure, da su već sada mnogi instruktori ili popisivači– koje su ,,sabrali“ u opštinama đe su stranke avgustovske većine na vlasti– već postavljeni i postavljene komisije formirane mimo zakona, striktno po partijskim kriterijumima.

Čitaj još:   SVE OVO Nemojte da šaljete preko SMS poruke...

Očito je: nije ovdje riječ o pravnim začkoljicama, već o političkoj namjeri da se popisom definiše politička agenda nacionalnog inžinjeringa. Predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika PES-a sve to dobro zna i zato se uključio u kampanju. Na najgori mogući način: besprizornim zastrašivanjem građana.

BONUS VIDEO: Predsjednik Milatović upriličio sastanak i ručak u čast patrijarha Porfirija…

IZVOR Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more