IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPA, VIDI SAD- JAKOV Milatović: Nije dobro što je vlada manjinska i što nema predstavnika Bošnjaka… (foto, video)

Jakov Milatović poručuje da mu je drago i da je dobro jer smo, kaže, dobili obrise kako bi nova vlada trebalo da izgleda.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 10: 30… OPA, VIDI SAD- JAKOV Milatović: Nije dobro što je vlada manjinska i što nema predstavnika Bošnjaka… (foto, vido)

Komentarišući to što će se pitanje popisa u Crnoj Gori naći na dnevnom redu Evropskog parlamenta Milatović je rekao da ne bi volio da da je evrospki poslanik Tonino Picula zloupotrijebljen od nekih lokalnih politicara “da bude njihov mikrofon u Evropskom parlamentu”.

Predsjednik Jakov Milatović poručuje da mu je drago i da je dobro jer smo, kaže, dobili obrise kako bi nova vlada trebalo da izgleda.

“Ono što nije dobro, kako sada stvari stoje,m je izostanak predstavnika bošnjačkog narod u narodnoj vladi. Crnoj Gori je potrebna inkluzivna vlada, politički stabilna vlada”, istakao je Milatović.

Nije dobro što će vlada biti manjinska, kazao je Milatović.

“To pokazuje da nismo dovoljno demokratski zreli da napravimo vladu koja će imati većinsku podršku u parlamentu”, poručio je Milatović.

Čitaj još:   SANDŽAK: Nakon učenja ezana za akšam sa munara se čuju salavati i tekbiri... (foto)

Komentarišući to što će se pitanje popisa u Crnoj Gori naći na dnevnom redu Evropskog parlamenta Milatović je rekao da ne bi volio da da je evrospki poslanik Tonino Picula zloupotrijebljen od nekih lokalnih politicara “da bude njihov mikrofon u Evropskom parlamentu”.

“To ne bi bilo dobro ni za Piculu. Mislim da Picula ima jasne stavove evropskih institucija prije svega Eurostata”, dodao je on.

Milatović napominje da ne bi volio da se ova tema popisa politizuje.

“Mislim da je Crna Gora demokratski zrela da sprovede popis. Da se stavi fokus na neke druge rezultate tog popisa, a to je koliko ljudi živi u Crnoj Gori, kakve su demografske karakteristike našeg stanovništva, informacije koje su nam potrebne da bi u narednom periodu znali da donosimo neke puno kvakitetnije politike za život naših građana. Poziv na bojkot popisa je poziv na protivzakonito djelovanje”, zaključio je on.

Evropski poslanici razmatraće danas amandman na Izvještaj o Crnoj Gori u kojem se navodi da popis stanovništva treba sprovesti kada se okonča politička nestabilnost. Amandman su podnijeli poslanici u EP Tonino Picula i Pedro Markez.

Čitaj još:   "CVIJET SREBRENICE" U SKUPŠTINI CRNE GORE: "Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca"
izvor Gradski portal.me
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more