IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKO IZNENAĐENJE U NOVEMBRU: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana, povišeni zračni pritisak dominira na jugu Evrope pa diktira prilike i u regionu… (foto)

Naredna dva dana u našoj zemlji očekuje se stabilno i oblačno vrijeme. Jutarnja magla po dolinama duž riječnih tokova i mraz na planinama i visoravnima obilježiće ponedjeljak i utorak. Vjetar sjevernog smjera na jugu i jugozapadau Bosne ipojačaće nelagode i hladnoće…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 07: 48… VELIKO IZNENAĐENJE U NOVEMBRU: Kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana, povišeni zračni pritisak dominira na jugu Evrope pa diktira prilike i u regionu… (foto)

Od srijede, 18. oktobra, uz skeretanje vjetra na dominantno južno stujanje doći će do promjene vremenskih prilika. Oblačno, vjetrovito uz česte padavine, obilnije na jugu, jugozapadu i u centralnim predjelima, izgledne se sve do kraja ovog mjeseca.

Danas oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno slaba kiša će padati u Hercegovini, naveli su iz FHMZ -a BiH…

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Sokolac 0; Bijeljina, Bjelašnica i Ivan Sedlo 2; Bugojno, Livno, Prijedor i Tuzla 3; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 4; Bihać, Doboj, Drvar i Zvornik 5; Široki Brijeg 8; Stolac 10; Trebinje 11; Mostar 12; Neum 14 stepeni Celzijusa.

Danas oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Lokalno slaba kiša će padati u Hercegovini. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Čitaj još:   KONAČNO Uhapšen serijski ubica: Tragao je za novom žrtvom, policija ga pratila do... (foto)

U Sarajevu oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni C…

Jesen koja je kalendarski davno stigla u BiH posljednjih je dana svojim nijansama obojila bh. gradove i planine. Iako su stigli prvi minusi, sunčano i ugodno vrijeme čini ovo godišnje doba lijepim, a građani koriste svaku priliku za šetnju u prirodi. (Samir Yordamoviç – Anadolu Agency)

utorak, 17.10.2023. godine
Ugodnije u odnosu na drugi dan vikenda. Djelimično stabilnije vrijeme povoljno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Obzirom da će biti osjetno hladnije, naročito u jutarnjim satima, neophodno je posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa noćnim satima, usljed blizine promjene, moguće su reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, nervoze, nesanice.

srijeda, 18.10.2023. godine
Biometeorološke prilike postepeno će se popraviti. Nakon prohladnog i oblačnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od nižih temperatura, naročito u unutrašnjosti zemlje, u nastavku dana toplije, uz razvedravanje i sunčane intervale. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Do 18. oktobra u Bosni i Hercegovini, uz vjetar sjevernog smjera, očekivane vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, kretaće od- 3 do 2 °C, u nižim kotlinskim predjelima Bosne jutra svježija uz minimalne temperature od 4 do 9 °C, dok se u Hercegovini prognozira od 13 do 18 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 12 do 17, na jugu zemlje do 20 °C.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Red za katastrofu... (foto)

Od 18. oktobra do 1. novembra uz dominantan vjetar južnog smjera minimalne temperature u Bosni od 9 do 14 °C, u Hercegovini od 11 do 16 °C, danju najviše temperature zraka u Bosni od 19 do 24, u Hercegovini od 21 do 26 °C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more