IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZOJA Bojanić– Lalović (DPS): Dolazak Prvoslava Perića PORFIRIJA je politička kampanja, koja negira postojanje Crnogoraca… (foto, video)

U govoru patrijarha SPC Porfirija prepoznaje se politička kampanja koja poziva Srbe da se slobodno izjasne na popisu, negirajući postojanje crnogorske i drugih nacija, kazala je poslanica DPS- a Zoja Bojanić– Lalović….

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 00: 48… ZOJA Bojanić– Lalović (DPS): Dolazak Prvoslava Perića PORFIRIJA je politička kampanja, koja negira postojanje Crnogoraca… (foto, video)

Poslanica DPS- a Zoja Bojanić– Lalović. je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakla da je govor Porfirija sve, samo ne govor mira.

“To je govor koji destabilizuje Crnu Goru u izazovnom političkom i društvenom trenutku”, ističe Bojanić – Lalović, podsjećajući da je Podgorica predstavljena kao “kolijevka pravoslavnih Srba”.

“Oštra je takva konstatacija za Podgoricu, u kojoj smo posebno ponosni na multietničnost i multikulturalnost, vjerski sklad koji Podgoricu godinama i vjekovima čini posebnim gradom”, naglašava Bojanić– Lalović.

Govoreći o osvještavanju kamena temeljca pravoslavne gimnazije “Sveti Sava” na Starom aerodromu, Bojanić– Lalović navodi da vjerske organizacije imaju pravo da otvaraju škole, ali se u tom slučaju one tretiraju kao privatne.

Stoga se, ističe, krši zakon kada se takve škole finansiraju iz državnog budžeta.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Proruski DF vodi glavnu riječ, u vlasti, zato pada podrška NATO- u... (foto)

“Gotovo milion eura izdvaja se za vjerske škole i to u trenutku kada u svim ostalim državnim školama postoje izazovi sa velikim brojem učenika i lošom infrastrukturom. Gimnaziju ‘Slobodan Škerović’ u Podgorici pohađa 2000 učenika, a godinama se očekuje gimnazija koja bi rasteretila taj prostor.

Osnovna škola ‘Štampar Makarije’ radi u šest ili sedam smjena, kao i škola na Starom aerodromu. Činjenica da u City kvartu nemamo osnovnu školu, govori koliko je potrebno usmjeravati novac tamo gdje treba”, poručuje Bojanić– Lalović.

Kada je riječ o formiranju 44. Vlade, Bojanić– Lalović kaže da joj izgleda kao antievropska.

“Vidjeli smo da je odluka da na čelu Skupštine bude predstavnik koalicije ZBCG Andrija Mandić. U nacrtu sporazuma koji je PES ponudio mnogo je oprečnih i apsurdnih pitanja.

Ističe se evropska perspektiva Crne Gore i saradnja sa NATO-om, dok sa druge strane predloženi predsjednik Skupštine traži opoziv priznanja Kosova, protiv je sankcija Rusiji zbog agresije nad Ukrajinom, protiv je članstva Crne Gore u NATO-u, dobitnik je Vulinove sablje za doprinos u ratu Srbije protiv Alijanse 1999”, pojašnjava Bojanić– Lalović.

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku:

Čitaj još:   ANDRIJA Popović: Poluge vlasti pod kapom Crkve Srbije, ako prigrabe i mjesto predsjednika opstanak Crne Gore biće doveden u pitanje...(foto, video)

UPOZNAJTE PARLAMENTARCE- Zoja Bojanić Lalović (poslanica DPS- a)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more