Crna Hronika

ZOJA Bojanić– Lalović (DPS): Dolazak Prvoslava Perića PORFIRIJA je politička kampanja, koja negira postojanje Crnogoraca… (foto, video)

U govoru patrijarha SPC Porfirija prepoznaje se politička kampanja koja poziva Srbe da se slobodno izjasne na popisu, negirajući postojanje crnogorske i drugih nacija, kazala je poslanica DPS- a Zoja Bojanić– Lalović….

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 17. 10. 2023… 00: 48… ZOJA Bojanić– Lalović (DPS): Dolazak Prvoslava Perića PORFIRIJA je politička kampanja, koja negira postojanje Crnogoraca… (foto, video)

Poslanica DPS- a Zoja Bojanić– Lalović. je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakla da je govor Porfirija sve, samo ne govor mira.

“To je govor koji destabilizuje Crnu Goru u izazovnom političkom i društvenom trenutku”, ističe Bojanić – Lalović, podsjećajući da je Podgorica predstavljena kao “kolijevka pravoslavnih Srba”.

“Oštra je takva konstatacija za Podgoricu, u kojoj smo posebno ponosni na multietničnost i multikulturalnost, vjerski sklad koji Podgoricu godinama i vjekovima čini posebnim gradom”, naglašava Bojanić– Lalović.

Govoreći o osvještavanju kamena temeljca pravoslavne gimnazije “Sveti Sava” na Starom aerodromu, Bojanić– Lalović navodi da vjerske organizacije imaju pravo da otvaraju škole, ali se u tom slučaju one tretiraju kao privatne.

Stoga se, ističe, krši zakon kada se takve škole finansiraju iz državnog budžeta.

“Gotovo milion eura izdvaja se za vjerske škole i to u trenutku kada u svim ostalim državnim školama postoje izazovi sa velikim brojem učenika i lošom infrastrukturom. Gimnaziju ‘Slobodan Škerović’ u Podgorici pohađa 2000 učenika, a godinama se očekuje gimnazija koja bi rasteretila taj prostor.

Osnovna škola ‘Štampar Makarije’ radi u šest ili sedam smjena, kao i škola na Starom aerodromu. Činjenica da u City kvartu nemamo osnovnu školu, govori koliko je potrebno usmjeravati novac tamo gdje treba”, poručuje Bojanić– Lalović.

Kada je riječ o formiranju 44. Vlade, Bojanić– Lalović kaže da joj izgleda kao antievropska.

“Vidjeli smo da je odluka da na čelu Skupštine bude predstavnik koalicije ZBCG Andrija Mandić. U nacrtu sporazuma koji je PES ponudio mnogo je oprečnih i apsurdnih pitanja.

Ističe se evropska perspektiva Crne Gore i saradnja sa NATO-om, dok sa druge strane predloženi predsjednik Skupštine traži opoziv priznanja Kosova, protiv je sankcija Rusiji zbog agresije nad Ukrajinom, protiv je članstva Crne Gore u NATO-u, dobitnik je Vulinove sablje za doprinos u ratu Srbije protiv Alijanse 1999”, pojašnjava Bojanić– Lalović.

Cijelu emisiju možete pogledati u nastavku:

UPOZNAJTE PARLAMENTARCE- Zoja Bojanić Lalović (poslanica DPS- a)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

ISTANBUL: Obilježeno 145 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Turske… (foto, video)

Na mjestu crnogorskog Poslanstva iz vremena Kraljevine i Knjaževine CRNE GORE postavljena memorijalna ploča... ISTANBUL:…

4 sata ago

Dnevni horoskop za 26. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan kreativan,…

4 sata ago

ZBOG TRANSPARENTA “SREBRENICA GENOCID”: Prekinut fudbalski meč u Novom Pazaru… (foto, video)

Delegat Radisav Mutavdžić i sudija Jovan Šegrt donijeli su odluku da se meč prekine, što…

5 sati ago

SREBRENIČKE MAJKE UPUTILE PORUKU ZA 19 DRŽAVA, ČLANICA UN- a: “Dok smo živi nećemo dozvoliti da dođu u Potočare…” (foto, video)

"Dok smo živi nećemo dozvoliti da dođu i pokore se jer se nisu pokorili žrtvama,…

6 sati ago

O srpskom vrhovnom bogu u politici… (foto)

Ali nije čovekoljubiv otac srpskog roda Aleksandar, već jarosan i osvetoljubiv. On nema smirenja i…

16 sati ago

IVAN Vujović: Negiranjem genocida brani se politika koja je do njega dovela… (foto)

Crna Gora je ipak na kraju uz civilizovan svijet, poručio je predsjednik SDP Ivan Vujović,…

17 sati ago

This website uses cookies.