IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Iranski predsjednik IBRAHIM Raisi: Plamen američko- izraelskih bombi uskoro će progutati cioniste… (foto, video)

U izjavi objavljenoj na društvenoj mreži X, Ebrahim Raisi je poručio da će “plamen američko- izraelskih bombi” bačenih na bolnicu u Gazi “uskoro zahvatiti cioniste”…

TEHERAN: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 18. 10. 2023… 08: 50… Iranski predsjednik IBRAHIM Raisi: Plamen američko- izraelskih bombi uskoro će progutati cioniste… (foto, video)

‘Plamen američko-izraelskih bombi koje su bačene na glave potlačenih ranjenih Palestinaca u bolnici u Gazi uskoro će progutati cioniste’, napisao je predsjednik Raisi u objavi na X-u.

Iranski predsjednik Raisi: Plamen američko-izraelskih bombi uskoro će zahvatiti cioniste

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi osudio je u utorak razorni napad na bolnicu u Pojasu Gaze, upozoravajući da će njen plamen uskoro zahvatiti cijeli Izrael, javlja Anadolu.

U izjavi objavljenoj na društvenoj mreži X u utorak uvečer, Raisi je poručio da će “plamen američko-izraelskih bombi” bačenih na bolnicu u Gazi “uskoro zahvatiti cioniste”.

“Šutnja bilo koje slobodne osobe nije dozvoljena pred ovim ratnim zločinom”, napomenuo je Raisi, proglašavajući srijedu Danom žalosti u cijeloj državi.

Čitaj još:   MILO: CRNA GORA neće dobro proći u sukobu sa nacionalizmom...TREBA ZACJELJIVATI PODJELE

Napad je opisao kao ‘nepodnošljiv zločin’, istaknuvši da je režim ubijanja djece ciljao na bolnicu u središtu Gaze, što je rezultiralo smrću najmanje 500 pacijenata, medicinskog osoblja i drugih pojedinaca.

Više od 500 ljudi je ubijeno u izraelskom zračnom napadu na baptističku bolnicu El- Ehli u Gazi u utorak uvečer, objkavio je glasnogovornik Ministarstva zdravstva Palestine Ashraf al-Qudra za Anadolu.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju tijela razbacana po dvorištu bolnice.

FOTO VIDEO Snimci koji Šokirajući svijet u Gazi…

izvor agencije aa

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   Pripadnici Oružanih snaga BiH Pjevali: "Ne volim te, Alija" za Tužilaštvo "nema krivičnog djela" kažnjeni su sa... (foto i video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more