IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLETA Đukanović: Usvajanje Rezolucije EP o Crnoj Gori i “Amandmani koji su danas usvojeni, govore koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno”… (foto)

“Amandmani koji su danas usvojeni, ali i sama inicijativa za podnošenje tih amandmana, govori koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 18. 10. 2023… 18: 00… NIKOJINA Đukanović: Usvajanje Rezolucije EP o Crnoj Gori i “Amandmani koji su danas usvojeni, govore koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno”… (foto)

Usvajanje Rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori je logična posljedica zvaničnih i nezvaničnih dokumenata Evropske unije o stanju reformi u Crnoj Gori, kazala je za Gradsku televiziju politikološkinja Nikoleta Đukanović…

Đukanović napominje da i ovaj dokument mapira ono što je najaktuelnije i ključno, a vezano za duboku političku i institucionalnu krizu u državi.

Amandmani koji su danas usvojeni, ali i sama inicijativa za podnošenje tih amandmana, govori koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno, ocijenila je Đukanović.

„Pitanje je da li će postojati odziv sa naše strane, da li će takva mišljenja uopšte biti razmatrana od strane naših političara i adekvatno razmatrana, odnosno, da li će uopšte biti uzeta u obzir. U susret ovom izvještaju o Crnoj Gori kada je riječ o sveobuhvatnom stanju, mapiraće ključne probleme u svim segmentima“, kaže Đukanović.

Čitaj još:   KAPA DOLJE: Nana iz BiH ušteđevinu od 1.000 KM donirala za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji... (foto, video)

Ipak, Đukanović sumnja da će politički akteri uvažiti preporuku da se popis stanovništva odgodi, pošto, kako kaže, ni ozbiljnije poruke koje su upućene iz EU nijesu razmatrane, a kamoli uvažene.

„Stav EU je bio da se to pitanje politizuje samim tim što ga inicirate u vrlo specifičnom trenutku, duboke političke krize i vrlo komplikovanih odnosa. Da ne govorimo o nestabilnosti sistema budući da vlada nije formirana. Mislim da je takav stav bio vrlo jasan i razuman sa stanovišta opravdanosti“, kažu u saopštenju.

Očekuje, navodi, da će i buduća vlast ovo pitanje iskoristiti u političe svrhe i dodatno ga politizovati. Pitanje je koliko će buduća vlada imati podršku za sprovođenje dubokih refermi, što će biti i tačka lomljenja u budućnosti stabilnosti vlade, poručila je NIKOLETA Đukanović.

izvor Portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more