Crna Gora

NIKOLETA Đukanović: Usvajanje Rezolucije EP o Crnoj Gori i “Amandmani koji su danas usvojeni, govore koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno”… (foto)

“Amandmani koji su danas usvojeni, ali i sama inicijativa za podnošenje tih amandmana, govori koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 18. 10. 2023… 18: 00… NIKOJINA Đukanović: Usvajanje Rezolucije EP o Crnoj Gori i “Amandmani koji su danas usvojeni, govore koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno”… (foto)

Usvajanje Rezolucije Evropskog parlamenta o Crnoj Gori je logična posljedica zvaničnih i nezvaničnih dokumenata Evropske unije o stanju reformi u Crnoj Gori, kazala je za Gradsku televiziju politikološkinja Nikoleta Đukanović…

Đukanović napominje da i ovaj dokument mapira ono što je najaktuelnije i ključno, a vezano za duboku političku i institucionalnu krizu u državi.

Amandmani koji su danas usvojeni, ali i sama inicijativa za podnošenje tih amandmana, govori koliko je stanje u zemlji zabrinjavajuće i alarmantno, ocijenila je Đukanović.

„Pitanje je da li će postojati odziv sa naše strane, da li će takva mišljenja uopšte biti razmatrana od strane naših političara i adekvatno razmatrana, odnosno, da li će uopšte biti uzeta u obzir. U susret ovom izvještaju o Crnoj Gori kada je riječ o sveobuhvatnom stanju, mapiraće ključne probleme u svim segmentima“, kaže Đukanović.

Ipak, Đukanović sumnja da će politički akteri uvažiti preporuku da se popis stanovništva odgodi, pošto, kako kaže, ni ozbiljnije poruke koje su upućene iz EU nijesu razmatrane, a kamoli uvažene.

„Stav EU je bio da se to pitanje politizuje samim tim što ga inicirate u vrlo specifičnom trenutku, duboke političke krize i vrlo komplikovanih odnosa. Da ne govorimo o nestabilnosti sistema budući da vlada nije formirana. Mislim da je takav stav bio vrlo jasan i razuman sa stanovišta opravdanosti“, kažu u saopštenju.

Očekuje, navodi, da će i buduća vlast ovo pitanje iskoristiti u političe svrhe i dodatno ga politizovati. Pitanje je koliko će buduća vlada imati podršku za sprovođenje dubokih refermi, što će biti i tačka lomljenja u budućnosti stabilnosti vlade, poručila je NIKOLETA Đukanović.

izvor Portal aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Share
Published by
admin

Recent Posts

STRAVA KOD FOČE- POLICIJA UTVRĐUJE DETALJE: Muž ubio suprugu pa sebe, tijela nađena u porodičnoj kući… (foto, video)

U Univerzitetskoj bolnici Foča danas će biti obavljena obdukcija tijela supružnika. Beživotna tijela dvije osobe,…

1 sat ago

TEMPERATURE VELIKOM U PADU: Narednih dana oblačno sa kišom, evo gdje će kada i koliko padati, u subotu sunčano… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegdje mogu biti…

2 sata ago

Dnevni horoskop za 16. maj 2024. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi sa naših područja-  Ovan uživa…

12 sati ago

GRAD BLOKIRALA POLICIJA: Novi detalji filmske pljačke u BiH- Razbojnici u 3 torbe odnijeli ukradena dva miliona maraka! (foto)

Nepoznati razbojnici napali su i opljačkali vlasnicu mjenjačnice iz Banja Luke od koje su prema…

13 sati ago

POSTAVLJA SE PITANJE- Hoće li Crna Gora glasati za Rezoluciju o Srebrenici? Amandmani nedovoljni prosrpskim partijama… (foto, video)

Iako je premijer Milojko Spajić 9. maja najavio podršku Crne Gore Rezoluciji Ujedinjenih nacija (UN) kojom se…

13 sati ago

TUGA I BOL NAD KRAJINOM: Obavljena dženaza mlade majke ADISE Salkić- ODLAZI NAŠA HRABRA LAVICA… (foto)

Smrt 36- godišnje Adise Salkić iz Bosanske Krupe, mlade majke dvoje djece i supruge, potresla…

23 sata ago

This website uses cookies.