IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PRIPREMITE SE ZA POTOP: Evo kada će, gdje i koliko padati do kraja nedjelje… (foto)

Danas veći dio dana mala do umjerena naoblaka. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 21…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 18. 10. 2023… 08: 10… PRIPREMITE SE ZA POTOP: Evo kada će, gdje i koliko padati do kraja nedjelje… (foto)

Naoblačenje sa zapada se očekuje u večernjim satima što tokom noći na četvrtak može usloviti kratkotrajnu slabu kišu. Najniža jutarnja temperatura zraka između 0 i 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C.

Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske oblačnosti. Naoblačenje sa jugozapada se očekuje u poslijepodnevnim satima što će u večernjim satima i tokom noći na četvrtak usloviti slabu kišu ili kratkotrajan pljusak.

Vjetar slab većinom južnog smjera. U sjevernim područjima vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni Celzijusovih, na jugu zemlje do 21.

Iznad Sarajeva dio prijepodneva niska naoblaka, zatim sunčanije vrijeme. Novo naoblačenje u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16 stepeni.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 5. septembar 2021. godine

srijeda, 18.10.2023. godine
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. U Bosni su mogući manji problemi usljed jutarnje magle i izraženije naoblake, u Hercegovini sa više sunca, toplije i ugodnije većim dijelom dana. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije tokom prohladnog prijepodneva, ne izlagati se pretjeranim naporima. Preporučljivo je slojevito odijevanje. Sa dolaskom noći i promjenom vremena, opšta slika će se djelimično pokvariti, izraženije na sjeveru zemlje.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Hercegovini i jugozapadu Bosne je moguć pljusak. Jače padavine se očekuju u noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 23 i 28°C.

U subotu pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Na području Hercegovine su izgledne obilne padavine. Najmanje kiše se očekuje u sjevernim područjima Bosne. Umjereno i jako jugo, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25°C.

Čitaj još:   BORIS Mugoša: Većina od 49 poslanika ne garantuje stabilnost Vlade... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more