IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RASULO i MANDAT OD 18 DANA: ,,Hokejaške“ izmjene u Rudniku uglja Pljevlja, sve pod pritiskom Crkve Srbije… (foto)

Pod pritiskom Crkve Srbije, u posljednjih dva mjeseca već treći saziv Odbora direktora, razriješena predsjednica tog organa iz SNP- a…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 18. 10. 2023… 09: 50… RASULO i MANDAT OD 18 DANA: ,,Hokejaške“ izmjene u Rudniku uglja Pljevlja, sve pod pritiskom Crkve Srbije… (foto)

 ,,U tu svrhu se biraju pogodni članovi bliski Crkvi Srbije čiji episkop Atanasije nedjeljama lobira za izbor Lekića“…

Brzopotezne promjene u Odboru direktora Rudnika uglja, kojom se taj najvažniji organ već treći put prazni starim i popunjava novim članovima, motivisane su prije svega namjerom da se pošto- poto izabere poslušan rukovodeći organ koji bi reizabrao smijenjenog izvršnog direktora RUP- a Milana Lekića.

Nedavno izabrana predsjednica Odbora direktora Rudnika uglja Stanojka Kljajević, koja dolazi iz redova SNP- a, smijenjena je sa te funkcije.

Razrješenje Kljajević od strane Skupštine akcionara EPCG došlo je samo četiri dana nakon što je odbila da u dnevni red sjednice Odbora uvrsti zahtjev Nikole Miličića iz Ure za imenovanje smijenjenog izvršnog direktora Milana Lekića iz Nove srpske demokratije na to mjesto.

MANDAT OD 18 DANA

STANOJKA Kljajević je na čelo Odbora direktora izabrana 27. septembra i na toj funkciji se zadržala samo 18 dana. Umjesto Kljajević, SNP je kandidovala Miloša Ostojića, koji je novi član Odbora direktora.

Skupština akcionara Elektroprivrede Crne Gore je u ponedjeljak razriješila stari i izabrala novi Odbor direktora Rudnika uglja u Pljevljima, drugi put u posljednjih nešto manje od mjesec dana i treći put u posljednjih dva mjeseca.

Članovi novog Odbora direktora RUP su Tanja Šljivančanin (URA), Nikola Miličić (Ura), Emir Bidžan (BS) i Tamara Cmiljanić (SNP) i Miloš Ostojić (SNP).

U novom odboru direktora nema predstavnika Demokratske Crne Gore, umjesto kojeg je upao predstavnik Ure. Ura i SNP u potpunosti kontrolišu novi odbor direktora pa Lekić ima većinu za svoj reizbor.

Čitaj još:   NADZORNE Kamere "uhvatile" krađu skupog BMW X5 u BiH (foto i video)

Novi odbor direktora morao je da se izabere nakon što je član prethodnog Bojan Krvavac iz Demokrata podnio ostavku zbog konflikta interesa, ali nije bilo neophodno imenovanje novih ljudi.

,,Hokejaške“ izmjene u Odboru direktora Rudnika uglja, kojom se taj najvažniji organ već treći put mijenja novim članovima u posljednjih dva mjeseca, su motivisane prije svega željom da se pošto-poto izabere smijenjeni direktor RUP- a Milan Lekić.

– U tu svrhu se biraju pogodni članovi bliski Crkvi Srbije čiji episkop Atanasije nedjeljama lobira za izbor Lekića– tvrde izvori Pobjede.

Lekićev reizbor predložio je u prošli četvrtak član Miličić koji je dan ranije poslao prijedlog izmjena dnevnog reda, među kojima je ključna njegova inicijativa da za v. d. izvršnog direktora kompanije bude izabran upravo Lekić.

Izvori Pobjede su tvrdili da je u pitanju politički ,,dupli pas“ između Ure i NSD po kojem stranka Dritana Abazovića podržava kadrove te stranke u finansijski izdašnom energetskom sektoru, a zauzvrat dobijaju lobiranje da ipak Ura na kraju bude u nekoj vrsti aranžmana u novoj vladi.

SNP BEZ STRPLJENJA

Međutim, na iznenađenje prisutnih, Kljajević je ostala čvrsto pri svom stavu, stajući na stranu aktuelnog vršioca dužnosti Štulića, najvjerovatnije zbog, kako tvrde izvori Pobjede, straha od krivične prijave radnika koja bi bila proslijeđena SDT-u.

Odmah nakon što nije uspio drugi pokušaj da se Lekić instališe na čelu RUP-a, krenuli su natpisi na lokalnim portalima, prije svega portalu PV Svitanje bliskom NSD u kojima se napada i optužuje Kljajević da nije imala saglasnost svoje matične stranke za ovakav potez.

Čitaj još:   SVE OVO Nemojte da šaljete preko SMS poruke...

Dalji razvoj događaja pokazao je da u SNP-u nijesu imali strpljenja za soliranje Stojanke Kljajević, pa je ona uklonjena iz kombinacija za Odbor direktora.

Inače, Pobjeda je u seriji tekstova objavila da Crkva Srbije i episkop mileševski Atanasije snažno lobiraju da se smijenjeni izvršni direktor Rudnika uglja Milan Lekić ponovo reizabere na tu funkciju.

– Episkopu Atanasiju i Crkvi Srbije je Lekić jedina garancija da će biti nastavljena milionska ulaganja u objekte i infrastrukturu SPC: završen plato i prilazni putevi ispred Manastira Svete Trojice. To se finansira najvećim dijelom

iz RUP- a, ali i Opštine Pljevlja na osnovu potpisanog memoranduma– saopštili su izvori Pobjede.

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more