IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANIJEL Živković: Vlast hoće na silu da falsifikuje podatke na popisu i izvrši etnički inženjering, kažnjavanje građana za bojkot nezakonito… (foto, video)

Vršilac dužnosti predsjednika DPS- a Danijel Živković je danas je na konferenciji za medije kazao da je Glavni odbor te stranke sinoć donio odluku o bojkotu popisa.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 10. 2023… 12: 09…  DANIJEL Živković: Vlast hoće na silu da falsifikuje podatke na popisu i izvrši etnički inženjering, kažnjavanje građana za bojkot nezakonito… (foto, video)

Danijel ŽIVKOVIĆ, poručio je da je cilj popisa u ovakvim uslovima etnički inženjering. Upozorio je Živković  da je cilj popisa i etnofederalizacija Crne Gore, odnosno pretvaranje Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

“Glavni odbor DPS-a donio je odluku o bojkotu popisa. Pozivamo građane da se ne odazovu i ne učestvuju u prevarnom procesu”, poručio je  Živković.

Cilj je, kaže, da se unesu već pripremljeni podaci i počini etnički inženjering.

Tvrdi da su uložili maksimalan napor i pokušali da sa nadležnim institucijama dođu do zajedničkog dogovora kako bi odložili popis za narednih nekoliko mjeseci, ali do toga nije došlo.

Falsifikovani podaci za nacionalno prebrojavanje

Poručio je da je cilj Vlade da izvrši etnički inženjering.

“Hoće da pripremljene podatke prenesu u bazu podataka i da im falsifikovani podaci služe za neko novo nacionalno prebrojavanje, odnosno etnički inženjering”, naglasio je on.

Govoreći i odgovarajući na poziv ministra Aleksandra Damjanovića, kazao je da nije problem da sjednu i razgovaraju.

“Ako postoji volja  Damjanovića, neka odgode popis i da dogovorimo monitoring”, poručio je Živković.

Ni u čiji stan se ne može ući bez sudskog naloga

Čitaj još:   Sarajevo: Lijep dan i sunce izmamilo veliki broj šetača...

Govoreći o mogućim kaznama za građane, on je rekao da građani mogu njega uzeti za primjer, jer će on “tih dana imati dosta obaveza” i da ga popisivači neće moći naći na kućnoj adresi.

Živković ističe da se ni u čiji stan ne može ući bez sudskog naloga. Ističe da kazne propisane za bojkot popisa nijesu onakve kakvim ih je predstavio Monstat.

“Spreman sam da idem na sudske instance da branim ovaj stav”,  rekao je Živković.

Miješanje druge države: Poruke vjerskih poglavara, bilbordi…

Govoreći o popisu, Živković je naveo da je posebna priča to što se susjedna država umiješana u to kako treba da se građani izjasne, gdje imamo  izjave vjerskih poglavara, te da su postavljeni bilbordi u nekoliko crnogorskih opština.

“U takvim političkom ambijentu, sa premijerom u tehničkom mandatu koji kaže da popis treba da se održi i da ga ne zanima mišljenje Evropskog parlamenta kada je to interes Abazovića,  jasno je onda da je u pitanju ozbiljna prevara i manipulacija. U tom procesu nećemo učestvovati i nećemo ga legitimisati”, jasano je poručio Živković.

Đukanović bio na GO, stava je da se popis odloži

On je odgovarajući na pitanja novinara kazao da je  doskorašnji lider DPS-a Milo Đukanović bio na sjednici Glavog odbora te stranke i da je njegov stav da popis treba odložiti.

Propala vlada, biće brzo srušena

Govoreći o budućoj vladi, on je ocijenio da će ona biti  proruska i antievropska vlada.

Čitaj još:   Uhapšen "kralja džeparoša": Elvis iz Zenice poznat kao višestruki povratnik... (foto)

“Ta vlada neće imati nikakvog uspjeha. To je unaprijed propala vlada koja neće moći da funkcioniše i vlada koja će veoma brzo i brže nego što mislimo izgubiti podršku u parlamentu”, naveo je Živković.

Naš cilj će biti da tu vladu smijenimo, dodao je on, i poručio da će to sigurno i učiniti. (Miraš Dušević)

BONUS VIDEP: DPS traži odgađanje popisa stanovništva ili će pozvati na bojkot

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more