IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GO DPS usvojio odluku o bojkotu popisa: Odlučeno na sjednici Glavnog odbora… (foto, video)

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na večerašnjoj sjednici je usvojio odluku o bojkotu predstojećeg popisa…

PODGORICA: Crna Hronika Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 10. 2023… 00: 09… GO DPS usvojio odluku o bojkotu popisa: Odlučeno na sjednici Glavnog odbora… (foto, video)

Predsjedništvo i Glavni odbor Socijaldemokrata su na danas održanim sjednicama donijeli odluku o bojkotu popisa stanovništva, koji je zakazan za period od 1. do 15. novembra ove godine.

Glavni odbor Demokratske partije socijalista na večerašnjoj sjednici je usvojio odluku o bojkotu predstojećeg popisa, saznaje nezvanično CdM.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS- a Danijel Živković je prije dva dana na konferenciji za novinare upozorio da je cilj održavanja popisa u ovakvim uslovima  “etnički inženjering”, govoreći da na to ukazuju i izjave poglavara SPC Porfirija prilikom boravka u Podgorici.

Podvukao je i to da BIA kontroliše ovaj proces.

Jasno je ukazao da nemamo ambijent u kojem se građani regularno mogu izjansiti na popisu.

DPS je podsjetimo, između ostalog, tražio odlaganje popisa stanovništva, za period od najmanje šest mjeseci, odnosno dok se ne steknu svi formalno-pravni, administrativni i tehničko -bezbjednosni uslovi, za uspješno sprovođenje popisa stanovništva, čiji rezultati ne bi bili osporavani ni u domaćim, ni u međunarodnim krugovima.

Čitaj još:   Profesor dr. Ejup Ganić: Ako ode RS, cijepa se i Srbija...

I Predsjedništvo i Glavni odbor Socijaldemokrata Crne Gore su na danas održanim sjednicama donijeli odluku o bojkotu popisa stanovništva.

Podsjećamo, poslanici Evropskog parlamenta usvojili su na današnjem zasijedanju Rezoluciji o Crnoj Gori, a usvojeni su i amandmani kojima se predlaže odlaganje popisa.

U amandmanima koji se odnose na popis između ostalog se navodi da se Crna Gora da odavno zakašnjeli popis stanovništva i stanova obavi u skladu sa međunarodnim i EU standardima i čim se završi politički zastoj u zemlji, te da se ovo važno pitanje ne koristi kao još jedan izgovor za jačanje polarizacije društva.

Popis bi trebalo da bude održan od 1. do 15.novembra.

BONUS VIDEO; DPS traži odgađanje popisa stanovništva ili će pozvati na bojkot

IZVOR Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more