IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Proevropske partije složne: Bojkot popisa… (foto, video)

Vršilac dužnosti predsjednika DPS- a Danijel Živković je prije dva dana na konferenciji za novinare upozorio da je cilj održavanja popisa u ovakvim uslovima ”etnički inženjering”, govoreći da na to ukazuju i izjave poglavara SPC Porfirija prilikom boravka u Podgorici…

PODGORICA: Crna Hronika Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 10. 2023… 01: 09… Proevropske partije složne: Bojkot popisa… (foto, video)

Glavni odbor Demokratske partije socijalista usvojio je na večerašnjoj sjednici odluku o bojkotu predstojećeg popisa. Ranije danas i Socijaldemokrate su na organima stranke odlučile da bojkotuju predstojeći popis od 1. do 15. novembra.

Poslanici Evropskog parlamenta usvojili su na današnjem zasijedanju Rezoluciji o Crnoj Gori, a usvojeni su i amandmani u kojima se preporučuje odlaganje popisa.

Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković je prije dva dana na konferenciji za novinare upozorio da je cilj održavanja popisa u ovakvim uslovima “etnički inženjering”, govoreći da na to ukazuju i izjave poglavara SPC Porfirija prilikom boravka u Podgorici.

Tom prilikom je istakao i to da BIA kontroliše ovaj proces, ukazujući da nemamo ambijent u kojem se građani regularno mogu izjasniti na popisu.

Poručio je da će Predsjedništvo te stranke Glavnom odboru predložiti bojkot popisa stanovništva, ukoliko danas do kraja dana ne dobiju odgovore od Vlade i drugih institucija na ispostavljene zahtjeve.

Čitaj još:   Ultra CG pokreće kampanju protiv popisa: U PAMET SE GRAĐANI CRNE GORE, śutra se moramo svi u oči pogledat... (foto)

DPS je podsjetimo, između ostalog, tražio odlaganje popisa stanovništva, za period od najmanje šest mjeseci, odnosno dok se ne steknu svi formalno- pravni, administrativni i tehničko -bezbjednosni uslovi, za uspješno sprovođenje popisa stanovništva, čiji rezultati ne bi bili osporavani ni u domaćim, ni u međunarodnim krugovima.

Predsjedništvo i Glavni odbor Socijaldemokrata Crne Gore su na danas održanim sjednicama donijeli odluku o bojkotu popisa stanovništva, koji je zakazan za period od 1. do 15. novembra ove godine, saopštio je predsjednik SD- a Damir Šehović.

Podsjećamo, poslanici Evropskog parlamenta usvojili su na današnjem zasijedanju Rezoluciji o Crnoj Gori, a usvojeni su i amandmani kojima se predlaže odlaganje popisa.

U amandmanima koji se odnose na popis između ostalog se navodi da se Crna Gora da odavno zakašnjeli popis stanovništva i stanova obavi u skladu sa međunarodnim i EU standardima i čim se završi politički zastoj u zemlji, te da se ovo važno pitanje ne koristi kao još jedan izgovor za jačanje polarizacije društva.

Popis bi trebalo da bude održan od 1. do 15.novembra.

Čitaj još:   ANKARA: Erdogan niti jedan zvaničnik, Venecuele nije pobjegao u Tursku...

BONUS VIDEO: Crnogorska opozicija poziva na bojkot popisa stanovništva

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more