IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Recep Tayyip ERDOGAN: Zapadne države nisu učinile ništa za Gazu, nego dodatno zapalile vatru… (foto, video)

Turski predsjednik je rekao da od prvog dana ulažu ogromne napore za rješavanje krize koja je počela 7. oktobra i koja bi se mogla proširiti na cijeli region….

ISTANBUL: Svijet Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 10. 2023… 12: 09…  Recep Tayyip ERDOGAN: Zapadne države nisu učinile ništa za Gazu, nego dodatno zapalile vatru… (foto, video)

“Masakr u Gazi je dobio novu dimenziju nakon podlog napada na baptističku bolnicu Al- Ahli. Oni koji dolijevaju ulje na vatru izjavama od 7. oktobra odgovorni su koliko i počinioci ovog srceparajućeg masakra”, kazao je Recep Tayyip ERDOGAN…

Erdogan: Zapadne države nisu učinile ništa za Gazu nego dodatno zapalile vatru

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je poruku povodom Vanrednog sastanka Organizacije islamske saradnje (OIC) u saudijskoj Džedi, javlja Anadolu.

Erdogan je poručio da je vanredni sastanak OIC-a konkretno pokazao odlučnost islamskog svijeta suočenog sa sve većim ugnjetavanjem Izraela kao i solidarnost s palestinskim narodom i podršku palestinskoj borbi.

Turski predsjednik je rekao da od prvog dana ulažu ogromne napore za rješavanje krize koja je počela 7. oktobra i koja bi se mogla proširiti na cijeli region.

“Do sada smo obavili telefonske razgovore sa 18 lidera na nivou šefova država i vlada. U saradnji sa egipatskim vlastima dopremili smo tri aviona humanitarne pomoći u region. Nastavljamo pružati ruku pomoći potlačenom narodu Gaze koji živi pod blokadom već 17 godina…

Čitaj još:   Kolašin: Vodovod dijeli kalendare pod nazivom- "srpska tradicija"... (foto)

Međutim, postupci poput slanja nosača aviona u regiju, blokiranje dostave pomoći palestinskom narodu i oštrog kažnjavanja stanovništva Gaze u cjelini osujetile su naše napore da podržimo mir”, rekao je Erdogan u poruci.

Istakao je da potpuno neefikasno Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda još jednom nije uspjelo izvršiti svoju zadaću i odgovornost.

“Zapadne države, koje su veoma ambiciozne u očuvanju ljudskih prava i sloboda, nisu učinile ništa nego dodatno zapalile vatru. Svojim pristrasnim i licemjernim izvještavanjem, međunarodni mediji su pohrlili da opravdaju ubijanje ljudi”, dodao je.

Istakao je da su bombardovanja nevinih ljudi koji bježe u područja koja se nazivaju “sigurne zone”, graničnih prelaza, džamija, škola i naselja punih civila samo neki od ratnih zločina.

“Masakr u Gazi je dobio novu dimenziju nakon podlog napada na baptističku bolnicu Al-Ahli. Oni koji dolijevaju ulje na vatru izjavama od 7. oktobra odgovorni su koliko i počinioci ovog srceparajućeg masakra”, kazao je.

Erdogan je poručio da će Turkiye nastaviti raditi na humanitarnom prekidu vatre i uspostavljanju trajne stabilnosti u regiji.

Čitaj još:   Ratni zločini ne mogu zastariti: Štrpci se ne smiju zaboraviti ni ponoviti... (foto)

BONUS VIDEO: GAZZE'YE UÇAK GÖNDERDİK! ERDOĞAN ABD'Yİ KIZDIRACAK HAMLEYİ DUYURDU!

IZVOR Agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more