IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

U TEHERANU SVE PRATE, A U GENERALŠTABU STANJE PRIPRAVNOSTI: Iran poziva… (foto, video)

(…) države u regiji da ne dozvole prebacivanje američkog oružja u Izrael…

TEHERAN: Svijet Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 10. 2023… 10: 09… U TEHERANU SVE PRATE, A U GENERALŠTABU STANJE PRIPRAVNOSTI: Iran poziva… (foto, video)

Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al Aksa i porast nasilja izraelskih doseljenika. Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze.

Iranski načelnik Generalštaba Mohamad Bageri istakao je da se mora spriječiti prebacivanje oružja iz američkih baza u regionu u Izrael. Kako navodi iranska državna televizija, Bageri je upozorio na opasnost američke podrške izraelskim napadima u Gazi.

Pozvao je države u regiji da ne dozvole prebacivanje oružja i opreme iz američkih baza u regionu u Izrael. Administracija američkog predsjednika Joea Bidena objavila je da će nastaviti slati oružje i municiju Izraelu koji nastavlja izvoditi zračne napade na Pojas Gaze, koji doživljava tešku humanitarnu krizu bez struje, dok voda, hrana, gorivo i medicinske potrepštine ponestaju.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 25. avgust 2021. godine

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i iz zraka.

Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al Aksa i porast nasilja izraelskih doseljenika. Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze.

Broj poginulih u izraelskim napadima od 7. oktobra u Pojasu Gaze povećan je na 3.478, uz više od 12.000 povrijeđenih. U napadima iz Gaze poginulo je 1.405 Izraelaca, uključujući 304 vojnika, a 3.968 ih je ranjeno, prenosi Anadolija.

BONUS VIDEO: Izrael gomila snage na granici s Gazom uoči očekivane velike ofanzive

izvor iBalkan.net/ agencije AA

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more