IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANILO Orlandić: Dario VRANEŠ pokušava da verbalno i etnički očisti Pljevlja, naziva ga gradom ‘Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana'… (foto, video)

DANILO Orlandić: Od Vraneša i njegovih bljuvotina jedino gori oni koji ga podržavaju…

PLJEVLJA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 19. 10. 2023… 19: 09… DANILO Orlandić: Dario VRANEŠ pokušava da verbalno i etnički očisti Pljevlja, naziva ga gradom ‘Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana'… (foto, video)

“Pokušaj predsjednika opštine Pljevlja Darija Vraneša da, za sada samo verbalno, etnički očisti Pljevlja, a sve u susret fingiranom popisu stanovništva, predstavlja više nego gnusan čin, ali i pokušaj zastrašujuće manipulacije građanki i građana Pljevalja”, saopštio je potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore  Danilo Orlandić, reagujući na Vraneševu izjavu emitovanu u emisiji „Pljevaljska hronika”, u kojoj predsjednik opštine Pljevlja taj grad naziva gradom “Srba pravoslavaca, Srba katolika i Srba muslimana”.

“Umjesto da kao predsjednik svih građana opštine Pljevlja brani pravo na slobodu vjeroispovjesti, radi na unapređivanju multietničke tolerancije i suzbijanju svih oblika etničke ili vjerske netolerancije i netrpeljivosti, te promoviše suživot i ljudska prava kao jednu od temeljnih tekovina na kojima počiva svako civilizovano društvo…

DARIJO Vraneš je izabrao da se kroz pokušaj posrbljavanja što bolje kotira među svojim političkim saborcima, koji su očigledno nagradili i nastavljaju da podržavaju njegovu servilnost interesima Srbije”, naveo je Orlandić u saopštenju, dodajući da su “od Vraneša i njegovih bljuvotina očigledno su gori samo oni koji ga podržavaju”.

Čitaj još:   HOROR, NOVI PAZAR: Djeci od 3 do 6 godina, dao ekstazi, sva su završila u bolnici...

U saopštenju se ističe i da posebno zabrinjava činjenica da potporu iskrivljenom vrijednosnom sistemu koji zagovara i personifikuje Vraneš daju oni koji su omogućili da se on nađe i održi na čelu opštine koja važi za multivjersku i multietničku sredinu, bogatog istorijskog i multikulturalnog nasljeđa.

“Zato pozivamo one koji čine vlast u Pljevljima, a deklarativno se zalažu za evropske vrijednosti, suživot, sklad i mir, organe Demokrata, Evrope sad, Socijalističke narodne partije i Građanskog pokreta URA, da se odrede u odnosu na stavove, izjave i postupke Vraneša i spriječe nanošenje dalje štete Pljevljima i svim građankama i građanima koji žive u toj opštini, te im omoguće da uživaju sva ljudska prava u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore. 

Jasno je da Vraneš uoči najavljenog fingiranog popisa stanovništva dobija dodatni prostor da kroz pokušaje da zastrašivanjem i manipulacijom stvori privid o dominaciji jedne etničke grupe, kojoj zasigurno ne pripadaju svi stanovnici Pljevalja”, navodi Orlandić. 

Na kraju saopštenja poručuje: “Ako se svemu navedenom doda činjenica da će Crna Gora uskoro dobiti „novu evropsku većinu”, čiji su konstituenti predstavnici ovakve ideologije, dovodi se u pitanje ne samo građanski karakter i evropska budućnost Crne Gore, već i položaj svih građana naše države, posebno kada se radi o manje brojnim narodima Bošnjacima, Albancima, Muslimanima ili Hrvatima”.

Čitaj još:   SUADA Zoronjić, sa dva od 976 glasova na izborima, o Rezoluciji o Srebrenici otkrila pravo političko lice... (foto)

izvor Antena M.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more