IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GOSPODAR turskih dronova SELCUK Bayraktar najavio pomoć Gazi: Šutjeti znači biti saučesnik u masakru, (Izrael) čini ratne zločine bombardiranjem bolnica… (foto, video)

“Međunarodna zajednica treba da preduzme akciju i hitno se moraju uspostaviti mir i pravda. Kao Baykar, spremni smo pružiti 10 miliona eura humanitarne pomoći za narod Gaze”

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, petak, 20. 10. 2023… 10: 09… GOSPODAR turskih dronova SELCUK Bayraktar najavio pomoć Gazi: Šutjeti znači biti saučesnik u masakru, (Izrael) čini ratne zločine bombardiranjem bolnica… (foto, video)

Pozivamo cijelo čovječanstvo da poduzme akciju kako bi se zaustavili masakri u Gazi. Šutjeti znači biti saučesnik u ovim masakrima, predsjednik Upravnog odbora Baykara

Tvorac turskih bespilotnih letjelica Selcuk Bayraktar oglasio se povodom katastrofalne situacije u Gazi te je najavio kako će njegova kompanija Baykar poslati finansijsku i druge vrste pomoći u Gazu.

U obraćanju na društvenoj mreži X, Bayraktar je izjavio kako se trenutno jedna od najvećih tragedija u historiji dešava u Gazi.

“Izrael masakrira nevine civile, uključujući žene i djecu. Čini ratne zločine bombardujući bolnice, škole i bogomolje. Oni koji svoj identitet duguju borbi protiv genocida, danas traže svoja prava pribjegavajući genocidu”, rekao je Bayraktar.

Čitaj još:   VIŠE OD IGRE o meču fudbalskih reprezentacija Crne Gore i Bosne i Hercegovine: “Burek sa sirom” i “Nož, žica, Srebrenica” civilizacijska razlika... (foto, video)

Nakon toga, Bayraktar se osvrnuo i na rad međunarodne zajednice.

“Međunarodna zajednica treba da preduzme akciju i hitno se moraju uspostaviti mir i pravda. Kao Baykar, spremni smo pružiti 10 miliona eura humanitarne pomoći za narod Gaze”, rekao je, prenosi Klix.

Na kraju, pozvao je cijelo čovječanstvo da reaguje.

“Pozivamo cijelo čovječanstvo da preduzme akciju kako bi zaustavili masakre u Gazi. Šutjeti znači biti saučesnik u ovim masakrima”, zaključio je Selcuk Bayraktar.

BONUS VIDEO: Selçuk Bayraktar: “Gazze Halkı İçin BAYKAR Olarak 280 Milyon Liralık İnsani Yardım Yapmaya Hazırız”

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more