IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DPS: Vučićevo obraćanje još jedan razlog za bojkot popisa… (foto, video)

Povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će na popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori biti više Srba nego na prošlom popisu, pozivamo vlast da se hitno oglasi, poručili su iz Demokratske partije socijalista.

“Ne treba ništa da objašnjavaju nama, jer je sve odavno jasno, nego da se što prije obrate Vučiću kako bi se izjasnio odakle mu pomenuta informacija. Ako Vučić ima neke podatke onda je to još samo jedna u nizu potvrda kako su rezultati popisa unaprijed poznati”, poručuje DPS. 

Ukoliko Vučić, kako kažu, nema nikakve podatke a to govori, onda je u pitanju skandal. 

“Jer je bjelodano da kampanju dezinformacija povodom popisa sprovodi ni manje ni više nego predsjednik druge države. Tek bi to značilo da danas u Crnoj Gori ne postoji ni minimum minimuma uslova za sprovođenje popisa”, navode u saopštenju. 

Čitaj još:   DPS: Jakov MILATOVIĆ, učesnik Vučićevog rijalitija, ne bruka samo sebe već i instituciju koju predstavlja... (foto)

Pozivaju predsjednika države i Vladu, koja god bila– stara, nova, a svakako, kako kažu, pod uticajem Beograda, da smognu snage i usude se da što prije provjere na čemu Vučić temelji ono što je rekao.

“Građanima poručujemo da su danas, upravo zahvaljujući Vučićevom obraćanju, dobili još jedan razlog da u potpunosti bojkotuju popis”, zaključuje DPS. 

BONUS VIDEO; Vučić nakon ‘teškog sastanka’ vjeruje u put za izlazak iz krize

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more