IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DUŠKO Ivanović više nije trener Crvene zvezde… (foto, video)

Duško Ivanović više nije trener košarkaša Crvene zvezde, saopštio je večeras beogradski klub…

BEOGRAD: Srbija, Sport, vijesti, subota, 21. 10. 2023… 19: 09… DUŠKO Ivanović više nije trener Crvene zvezde… (foto, video)

Rastanak na Malom Kalemegdanu, Sferopulos najbliži Malom Kalemegdanu…

“KK Crvena zvezda Meridianbet obavještava javnost da Duško Ivanović više nije prvi trener našeg seniorskog tima.

Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima i želi mu mnogo zdravlja i uspjeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu”, saopštili su iz Crvene Zvezde na društvenoj mreži X.

Duško Ivanović više nije trener Crvene zvezde, objavili su crveno-beli na svom zvaničnom portalu. Iskusni strateg Mali Kalemegdan napušta nakon dva osvojena trofeja, Kupa Radivoja Koraća i domaćeg šampionata.

Crvenu zvezdu je vodio od novembra prošle godine, kada je uspeo da je uzdigne nakon lošeg starta sezone i od nje napravi kandidata za plasman u plej- of Evrolige.

Ipak, loš start ove sezone prouzrokovao je raskid saradnje sa trofejnim klubom.

Rastanak na Malom Kalemegdanu

Duško Ivanović više nije trener Crvene zvezde, objavili su crveno-beli na svom zvaničnom portalu. Iskusni strateg Mali Kalemegdan napušta nakon dva osvojena trofeja, Kupa Radivoja Koraća i domaćeg šampionata. Crvenu zvezdu je vodio od novembra prošle godine, kada je uspeo da je uzdigne nakon lošeg starta sezone i od nje napravi kandidata za plasman u plej-of Evrolige.

Čitaj još:   BERANE: Zapaljen automobil sudskog izvršitelja... (foto)

Ipak, loš start ove sezone prouzrokovao je raskid saradnje sa trofejnim klubom.

“Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima, i želi mu mnogo zdravlja i uspeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu”, stoji u saopštenju Crvene zvezde i poručili da će blagovremeno obavestiti javnost o izboru novog trenera, mada se već pominje ime bivšeg trenera Makabija i Olimpijakosa Janisa Sferopulosa.

Duško Ivanović je ovog leta skrojio tim po svom ukusu, igre i rezultati u pripremnom periodu najavljivali su znatno uspešniji start ekipe koja je sa visokim ambicijama u ovu evroligašku sezonu. Ipak, skor od samo jedne pobede i tri poraza prouzrokovao je da se već sad povuku radikalni potezi.

Iskusnom strategu je ova sezona bila čak 19. u Evroligi, u čemu je uspešnji samo legendarni Željko Obradović. U Crvenoj zvezdi je nasledio Vladimira Jovanovića, koji je imao samo jednu pobedu u uvodnih sedam kola. Na kraju, crveno-beli su pod Ivanovićem imali skor 17-17, što ih je osokoliko i motivisalo da naprave velike planove i snažan tim tokom leta.

Čitaj još:   BODRUM: Poplave koje nisu viđene, vozači napuštali plutajuća auta...

Ivanović je najveći deo karijere proveo u Baskoniji, gde je u tri navrata vodio ekipu. Bio je trener i Barselone, Panatinaikosa i Himkija.

VONUS VIDEO: Duško Ivanović pred utakmicu sa Asvelom

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more