IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRUGI PUT OD POČETKA RATA: Neidentifikovane Palestince ukopavaju u masovne grobnice u Gazi… (foto, video)

Sve više tijela u dvorištima, sobama i hladnjačama bolnica primorava stanovnike opkoljene enklave da kopaju masovne grobnice u dvorištima svojih domova…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 22. 10. 2023… 10: 10… DRUGI PUT OD POČETKA RATA: Neidentifikovane Palestince ukopavaju u masovne grobnice u Gazi… (foto, video)

Izraelski napadi na Gazu traju 16 dana zaredom…  u izraelskim napadima na stambena naselja ubijeno više od 50 Palestinaca

Tijela najmanje 43 neidentifikovanih Palestinaca ubijenih u izraelskim napadima na Pojas Gaze pokopana su u masovnu grobnicu, saopštila je u subotu vladina kancelarija za medije u Gazi, piše Anadolu Agency.

“Ovo je drugi put da je desetine neidentifikovanih Palestinaca pokopano od početka ovog rata”, rekao je za Anadolu Salama Marouf, šef ureda za medije.

Sve više tijela u dvorištima, sobama i hladnjačama bolnica primorava stanovnike opkoljene enklave da kopaju masovne grobnice u dvorištima svojih domova gdje sahranjuju žrtve izraelskih napada.

alt

Stradanje civila Gaze (Foto: Anadolu Agency)

Gaza doživljava tešku humanitarnu krizu bez struje, dok voda, hrana, gorivo i medicinske potrepštine ponestaju.

Čitaj još:   HISTORISKA ZAPLIJENA: Policija pronašla tonu i 271 kilogram heroina u Turskoj...

Borbe su počele kada je Hamas 7. oktobra pokrenuo višestruke iznenadne napade koji su uključivali brojne raketne napade i upade u Izrael preko kopna, mora i iz zraka. Hamas je poručio da je upad bio odmazda za ranije upade u džamiju Al- Aksa i porast nasilja izraelskih doseljenika.

BONUS VIDEO: Qarmout: Arapski čelnici neće dozvoliti premještanje Palestinaca iz Pojasa Gaze

Izraelska vojska je kao odgovor pokrenula operaciju protiv ciljeva Hamasa unutar Pojasa Gaze, koja je poprimila dimenzije neselektivnog bombardovanja civilnih objekata, stambenih zgrada, džamija, crkava, ali i bolnica.

Prema podacima palestinskog Ministarstva zdravlja, broj mrtvih u Gazi u toku izraelskog bombardovanja povećan je na 4.137, a broj ranjenih na 13.300, dok se više od 1.000 osoba vodi kao nestalo.

Na napadima iz Gaze poginulo je više od 1.400 ljudi u Izraelu…

BONUS VIDEO: Hamas O Görüntüleri İlk Kez Yayınladı! İsrailli Kadına Bakın Nasıl Yardım Ettiler!

izvor (SB)/ agencije AA

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more