IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21. maj”: Pretenciozan, nekvalifikovan i neustavan sastav 44. Vlade CRNE GORE… (foto)

Predložena struktura i sastav najavljene 44. vlade šalje nedvosmislenu poruku o pretencioznosti, nekvalifikovanosti i neustavnosti. Što naravno nije nikakvo iznenađenje, osim za onaj dio javnosti koji niti što zna, niti što razumije, ocijenili su u Građanskoj inicijativi ”21. maj”.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 22. 10. 2023… 14: 09… GI “21. maj”: Pretenciozan, nekvalifikovan i neustavan sastav 44. Vlade CRNE GORE… (foto)

Radi se o, kako kažu u GI “21. maj”, vladi koja je po broju ministarstava nadomak kineske vlade, a po broju kvalifikovanih ministara vodi mrtvu trku sa prethodne dvije vlade.

“Inače, biografije gotovo svih predloženih ministara oba pola su takve da bi jedan dio njih teško našao iole valjan posao u oblastima koje pokrivaju njihovi budući resori, dok bi najveci dio njih npr. u privatnom sektoru bio raspoređen na nižerazredna radna mjesta.

Čitaj još:   Amfilohije Vučiću: Nisi dobrodošao u Crnu Goru za Božić

Sastav vlade CRNE GORE predviđa i položaj zamjenika premijera što je izmišljeni i neustavni položaj. Ali, neće biti prvi put da Spajić i Bečić krše ustav i zakone, dok se istovremeno zaklinju u “proevropski put””, navedeno je u saopštenju GI “21. maj”.

Ističu da je pred Crnom Gorom nova etapa propadanja i udaljavanja od EU.

“I to će trajati sve dok značajna većina građana ne shvati da bez uskraćivanja podrške marionetskim i diletantskim strankama koje se smjenjuju na vlasti u zadnje tri godine baš kao i gnjilim strankama starog režima nema ništa od napretka u Crnoj Gori”, zaključeno je u saopštenju.

izvor Standard.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more