IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZUBATO SUNCE- “OTPUHALO SVOJE, OSTAVILO CRNE OBLAKE I KIŠU”: Vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice… (foto)

Oblačno i danas, ali i u naredna tri dana… Tokom noći na srijedu povremeno može biti jakih udara juga…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 22. 10. 2023… 10: 09… ZUBATO SUNCE- “OTPUHALO SVOJE, OSTAVILO CRNE OBLAKE I KIŠU”: Vrijeme očekuje do sredine naredne sedmice… (foto)

Danas će u našoj državi biti oblačno sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne. Poslijepodne i dio noći pljuskovi mogući i u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Od 12 ujutro 24 °C tokom dana.


Nakon sunčanog i toplog jutra, snažno nevrijeme praćeno oblinom kišom i snažnom grmljavinom zahvatilo je danas poslije podne glavni grad BiH…

I u naredna tri dana će biti oblačno, javlja FHMZ. Ali se samo za srijedu prognozira kiša sa lokalnim pljuskovima, povremeno praćenih grmljavinom.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa prolaznim lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23 stepeni Celzijusa, javlja Anadolu.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) sutra će preovladavati sunčano uz umjerenu naoblaku. Rijetko može pasti malo kiše. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima je moguća magla. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena C…

nedjelja 22.10.2023. godine
Biometeorološke prilike biće malo ugodnije u odnosu na prvi dan vikenda, ponajviše usljed slabljenja južine i djelimične stabilizacije vremena. Moguće su, u nešto blažem obliku, meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Uz još uvijek neuobičajenu toplinu, poželjno je laganije se odjenuti. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.
ponedjeljak 23.10.2023. godine
Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije biće boljeg raspoloženja tokom dana, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti. Mada će još uvijek biti neuobičajeno toplo, slabljenje južine i prestanak padavina, pozitivno će djelovati na opštu sliku. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Sa noćnim satima, kod osjetljivijih osoba moguće su blage poteškoće usljed nadolazeće promjene.

Čitaj još:   BUDVA: Uhapšena državljanka Srbije osumnjičena da je pokušavala djecu da uvede u taksi... (foto)

U utorak će u Bosni i Hercegovini biti sunčanije prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima je moguća magla. U poslijepodnevnim satima se očekuje naoblačenje sa zapada koje će usloviti padavine tokom noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Tokom noći na srijedu povremeno može biti jakih udara juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stepeni Celzijusa.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 26. oktobar 2020. godine

U četvrtak je najavljeno pretežno oblačno vrijeme. Slabi lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 stepen Celzijusa…

IZVOR iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more