IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Srpska kampanja i na tabli Ambasade Crne Gore u Mađarskoj: Pretpopisno „ćeranje dušmana“… (foto)

Na tabli Ambasade Crne Gore u Budimpešti osvanula je zanimljiva poruka koju je, očigledno, nalijepio neko ko podržava srpsku pretpopisnu kampanju u Crnoj Gori.

„Traže od nas prađedovi da dušmane išćeramo“, piše ćiriličnim pismom na naljepnici. Da ne bude zabune o čijoj se kampanji radi, konture crnogorske teritorije su prekrivene trobojkom.

Iako nije direktno napisano, podrazumijeva se da dušmani koje treba „išćerati“ iz Crne Gore – svi oni koji nijesu Srbi.

Zašto je pred popis u Crnoj Gori srpska kampanja otišla čak do Budimpešte, nije poznato, ali svjedoči o sveobuhvatnosti akcije.

“Na tabli, koja se nalazi na ulazu u Ambasadu Crne Gore u Budimpešti, tokom vikenda uočena poruka neprimjerene sadržine, koja ukazuje na nepoštovanje državnih simbola”, navodi se u saopštenju.

Čitaj još:   MILOŠ Perović: Ukoliko se fašizacija CRNE GORE nastavi bez ozbiljnog otpora, fašizam će brzo postati društvena normalnost... (foto)

Ministarstvo vanjskih poslova je naglasilo da su diplomate kasno sinoć uklonile sporni sadržaj i o slučaju obavijestile nadležne organe u zemlji prijema, shodno Bečkoj konvenciji, koja definiše obavezu da prostorije strane misije budu zaštićene i da se spriječi svako ugrožavanje mira ili narušavanje njenog dostojanstva.

izvor: pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more