IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Čelanović o bojkotu popisa: JEDNOSTAVNO JE, NIJESAM DOMA… (foto)

Generalni sekretar Socijaldemokrata, Miloš Čelanović, pozvao je u ime te partije građane Crne Gore na bojkot predstojećeg popisa stanovništva.

On stiče da bojkot popisa predstavlja jedini ispravan odgovor na ono što smatra politički ispolitizovanim, fingiranim i unaprijed namještenim procesom popisivanja.

„Određene političke strukture, po nalogu svojih mentora žele izvršiti nacionalni i etnički inženjering iz kojeg bi kasnije pokušali urušiti građansku karakter Crne Gore i našu zemlju od građanske i multietničke pretvoriti u zemlju nacionalnih torova”, kaže Čelanović.

Čelanović argumentuje da bojkotom neće dati legitimitet ovakvom sramnom načinu sprovođenja popisa, posebno u vremenu kada je društveno-politička situacija nestabilna, tenzije su visoke, i kad nisu ispunjeni ni zakonski uslovi za održavanje popisa.

„Nije nam dozvoljeno da budemo dio kontrolnih mehanizama, nisu nam obezbijeđena mjesta u popisnim komisijama, nemamo popisivače, nije nam dozvoljeno da imamo kontrole unosa podataka, nije nam omogućen niti jedan kontrolni mehanizam koji su isti oni tražili na prošlom popisu kada smo mi bili vlast, a oni opozicija, a koji su im tada, kao što je poznato, omogućeni. Jednostavno je, nijesam doma”, zaključio je Čelanović.

Čitaj još:   VAPAJ IZ MAKARSKE ZA BOSANCIMA: "Vratite nam goste iz BiH, eto vam svi ostali" (foto)

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more