IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVEMBAR DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Umjereno oblačno vrijeme, krajem dana moguća kiša… Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni C..

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, vijesti, utorak, 24. 10. 2023… 10: 09… NOVEMBAR DONOSI NOVA IZNENAĐENJA: Vrijeme koje se očekuje u narednih 15 dana… (foto)

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Poslijepodne u većem dijelu Bosne prestanak padavina. Intenzivnije padavine u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, a dnevna od 16 do 22, na sjeveroistoku Bosne do 24.

Od srijede pa do kraja mjeseca na čitavom prostoru naše zemlje izgledna je kiša, koja bi naročito na jugu zemlje mogla biti vrlo izražena. Manje količine padavina prognoziraju se u centralnim i sjeveroistočnim područjima, gdje bi u četvrtak mogle i potpuno izostati. Umjereno jugo će uslovljavati nešto više temperature u odnosu na prosjek za ovo doba godine.

Minimalne temperature zraka varirat će od 12°C do 18°C. Najviše dnevne temperature bit će u rasponu od 16°C do 22°C. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje i do 24°C.

Čitaj još:   Vujović: Ne tugujte mlađani ministri, NIJE SMAK SVIJETA– možda samo SRPSKOG SVETA...

Stabilizacija vremenskih prilika i pad temperature zraka prognozira se početkom novembra. Pojava slabog mraza (02. i 03.11.) je moguća. Stabilno vrijeme prema sadašnjim pokazateljima neće se dugo zadržati jer se već od 05.11. očekuju nove padavine.

Jutarnje temperature kretat će se između 2°C do 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 8°C do 14°C u Hercegovini do 16°C.

utorak, 24.10.2023. godine
Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Prije podne ugodnije, u drugom dijelu dana uz lošiju opštu sliku, usljed nadolazeće promjene vremena i pogoršanja koje će kulminirati tokom noći. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije. Uz još uvijek izraženo južno strujanje i natprosječne temperature zraka, poželjno je prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima.

U četvrtak pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. U ranim jutarnjim satima pljuskovi su mogući u centralnoj i istočnoj Bosni. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren, prije podne na momente i jak, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22 stepena.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   Vremenska prognoza: GRMI, SIJEVA, poslijepodne lokalni pljuskovi... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more