IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić: Prethodne dvije vlade su bile katastrofalne, a treća dolazi iz iste ideološke matrice… (foto, video)

Podjele u novoj vladi se mogu tumačiti kao podjela plijena, tu nema struke, međutim dobro je da je došlo do formiranja vlade da bar ona profunkcioniše, kazao je novinar i publicista Šeki Radončić u emisiji Znam da znaš na Gradskoj.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i njegova vlada su, kaže, urnisali institucije sistema kao i sva moralna crnogorska načela.

Na presudu Andriji Mandiću za pokušaj državnog udara, prema njegovoj ocjeni,  može uticati moćna partija bivšeg DF- a koja je napravila sjajnu logistiku.

“Da li će crnogorsko sudstvo podleći tom pritisku vidjećemo. Svakako da se u demokratskim državama poštuje pravilo da ako se protiv nekoga u vlasti vodi postupak, kao odgovoran političar, vi se ne kandidujete ni za manje važna mjesta od predsjednika Parlamenta”, objašnjava Radončić dodajući da Andrija Mandić i Milan Knežević imaju poziciju koja im omogućava da obore vladu i da ucjenjuju.

Zapadni partneri su, ističe, udruženi sa Rusijom i Beogradom, svjesno ili nesvjesno, proizveli haos u Crnoj Gori.

“Crna Gora je spržena zemlja u posljednje tri godine i do promjene vlasti je došlo najviše zahvaljujući vanjskom uticaju i Zapadu, a sada pokušavaju da ugase sopstveni požar. Međutim, to sad ne ide. Proruske snage su toliko ojačale da smo vidjeli da ovdje nije bio poraz DPS- a u Crnoj Gori već težak poraz država Kvinte”, ocijenio je Radončić.

Čitaj još:   BORIS MUGOŠA IRONIČNO: Možda je efikasnije da svaki ministar bude i potpredsjednik Vlade

Kako navodi predsjednik Jakov Milatović je “parekselans” srpski čovjek u Crnoj Gori.

“Milatović je prije izbora u Crnoj Gori rekao da Bošnjačka stranka neće moći u vladu, to se na kraju i desilo. Drugi srpski igrač je Abazović koji je najveće zlo ikad rođeno u Crnoj Gori, kada govorimo o političkom djelovanju”, rekao je on.

Prethodne dvije vlade nijesu bile uspješne, prije se može reći da su bile katastrofalne, a ova treća vlada je iz iste ideološke matrice tako da ne može biti bolja, smatra Radončić, naglašavajući da ne očekuje pun mandat od nove vlade.

“Suština popisa je da se pokaže da su Crnogorci postali manjina u svojoj državi. Vidimo apele sa raznih adresa da se popis odloži, međutim velikosrpska politika na to ne obraća pažnju već samo maršira i ne zaustavlja se”, kazao je Radončić.

Čitaj još:   ŠEKI Radončić: Oni su od danas naši krvnici... (foto)

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more