IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VOLIMO Celtic FC Glasgow: Rat navijača i uprave- “Donijećemo na hiljade zastava PALESTINE”… (foto, video)

Uoči večerašnje utakmice Lige šampiona između Seltika i Atletika iz Madrida bukti veliki rat, i to između – navijača i rukovodstva kluba iz Glazgova.

Naime, navijači Seltika, poznati po velikoj podršci Palestini, za večeras su najavili kako će prirediti koreografiju sa palestinskim zastavama. Ubrzo se tome usprotivio klub.

“Osuđujemo prikazivanje takvih poruka na Seltik parku. Seltik je fudbalski klub, a ne politička organizacija. Jedna od naših temeljnih vrijednosti od samog početka je biti otvoren prema svima bez obzira na rasu, boju kože, politiku ili vjeru”, kažu oni.

Zato, kako dodaju, političke poruke i transparenti nisu dobrodošli na Seltik parku ili bilo kojoj utakmici koja uključuje Seltik.

BONUS VIDEO: Thousands march in Istanbul in support of Palestinians

Ubrzo je stigao odgovor “Zelene brigade”, koja se prvo suočila sa obustavom dodjele ulaznica za gostujuće utakmice. Sada, prema navodima škotskih medija, Seltik im želi spriječiti raniji ulazak na stadion i tako ih onemogućiti da spreme koreografiju u čast Palestine.

Čitaj još:   TURSKI PREDSJEDNIK Redžep Tajip Erdogan: Za primjer građanima, lično ću se vakcinisati... (foto i video)

“Zelena brigada” je optužila klub da poduzimanjem preventivnih mjera, a najavili su da će kao odgovor podijeliti na hiljade palestinskih zastava ispred stadiona.

“Odlučni smo to prevladati i pružiti punu podršku našoj ekipi, kao i uvijek. Uprkos neiskrenim tvrdnjama, nemamo nikakve sumnje da su ove sankcije motivisane željom da se ukine političko izražavanje unutar naše zajednice, posebno u vezi s Palestinom.

Uprkos svoj daljoj opstrukciji, još jednom potičemo navijače da hrabro zavijore zastave Palestine”, poručili su navijači Seltika.

Utakmica Seltik – Atletiko Madrid igra se večeras od 21 sat.

izvor: analitika

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more