IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

LIBERALNA PARTIJA: Niti je odluka o popisu formalizovana, niti je MILOJKO Spajić još postao premijer, zato smo na oprezu… (foto)

Odluka o odlaganju popisa još nije formalizovana, niti je mandatar za sastav nove Vlade Milojko Spajić postao premijer, ističu u Liberalnoj partiji.

Zadovoljni su, dodaju, njegovom najavom o odlaganju popisa, ali su i rezervisani.

“Budući da smo navikli i oguglali na trilerske preokrete „avgustovskih” partija i pokreta, na oprezu smo. Kada smo govorili o nestabilnim političkim i društvenim okolnostima, koje su prepreka za sprovođenje popisa, upravo smo nekoliko puta isticali mogućnost koja se u ovih 24 časa ostvaruje. Jedna vlada odlazi, duga dolazi.

Odlazeća tvrdi da je sve spremno, ne želi formalno odložiti popis, ali njeni ministri priznaju da nije sve baš kako treba. Vlada koja dolazi odlaganje najavljuje kao gotovu stvar, ali danas nije u mogućnosti da to formalizuje”, dodaju oni. 

Monstat, kako ističu, u svemu tome kaže da razmatra odlaganje, ali nastavlja pripremu za početak popisa 1. novembra. 

“Je li sve ovo stabilan društveno politički ambijent? Znaju li građani „ko u koje karte” ođe igra? Naše zadovoljstvo je u dijelu otvaranja mogućnosti da se kroz široki društveni dijalog, uvažavanje principa inkluzivnosti, punu participaciju opozicionih partija i predstavnika manje brojnih naroda u cijelokupnom procesu pripreme, sprovođenja i kontrole, održi popis koji će crnogorskom društvu isporučiti nesporne i upotrebljive rezultate.

Čitaj još:   LP: Jezive prijetnje novinarima Gradske TV pravi rezultati izbora u Podgorici...

Sigurni smo da odlaganje za samo mjesec dana neće biti dovoljno, imajući u vidu sve korake i zakonske procedure koje je neophodno sprovesti. Do dana izbora gdina. Spajića za premijera i održavanja prve sjednice njegove vlade izgubićemo već nekoliko dana”, smatraju oni.

Liberalnoj partiji, kako zaključuju, nije fokus na datumu popisa, već na kvalitetu, sveobuhvatnosti, zakonitosti, istinitosti i nespornosti popisa.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more