IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Čelanović: Odluka JAKOVA Spajića, za odlaganje popisa stav DF- a… (foto)

Odluka mandatara za sastav 44. vlade Milojka Spajića da odloži popis na mjesec dana indirektno je priznanje da je taj proces neregularan. Nastavićemo i dalje sa kampanjom bojkota sve dok se formalno ne donese odluka o odgađanju popisa, kazao je generalni sekretar SD- a Miloš Čelanović.

On je u emisiji Znam da znaš istakao da predloženi vremenski period od mjesec dana nije dovoljan kako bi se ispunili svi uslovi koji garantuju regularnost procesa.

“Treba obezbijediti duple popisivače, kontrolore, elektronsku identifikaciju kao jedan od najvažnijih uslova koji garantuje regularnost procesa. Zeta se još nije razgraničila sa Glavnim gradom, što važi i za Tuzi koje se nijesu razngraničile ni sa Glavnim gradom ni sa Zetom. Dakle, to su djelovi za koje i dalje teritorijalno ne znamo do koje granice pripadaju što je takođe smetnja regularnosti u te tri opštine”, ističe Čelanović.

Kako kaže opozicione partije u sprovođenju kampanje Bojkot učestvuju zajedno.

“Popis nije formalna stavar. U osnovi on je donošenje itekako važnih politika i razvojnih strategija samo što u normalnim i razvijenim zemljama popis služi za donošenje politika i razvojnih strategija društva, a kod nas za prebrojavanje krvnih zrnaca i donošenje nacionalnih politika”, kazao je Čelanović.

Čitaj još:   ULCINJ: Uhapšeni policajci OSUMNJIČENI za maltretiranje stranog državljanina... (foto, video)

Odluka Spajića za odlaganje popisa zapravo je, ističe, stav DF- a.

“Već se naziru obrisi kako će nova vlada funkicionisati, onako kako DF kaže i suštinski vladom će upravljati Andrija Mandić i Milan Knežević, a ne Spajić”, smatra Čelanović.

Ovo je politička vlada, a ne manjinska, u kojoj se jasno zna šta kojoj partiji pripada u vladi, kaže Čelanović.

“Vjerujem u institucije. Ako mislimo da će sud popustiti pod pritiskom Andrije Mandića onda smo u velikom problemu. Veći problem je što je Andrija Mandić na čelu Skupštine”, smatra Čelanović.

Definitivno je da vlada neće bit proevropska i prozapadna i da Crna Gora ide u nekom drugom smjeru, a gdje će nas to odvesti, zaključuje, niko ne zna.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more