IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ultra CG pokreće kampanju protiv popisa: U PAMET SE GRAĐANI CRNE GORE, śutra se moramo svi u oči pogledat… (foto)

Grupa Ultra Crna Gora objavila je na svom Fejsbuk profilu da pokreće kampanju protiv popisa. Navode da od popisa niko ne bježi ali ne može da bude sproveden u, kako kažu, zarobljenim institucijama.

Njihov FB post prenosimo integralno: 

“Ultra CG ne voli da saopštenjima razglaba politike ni dokazuje svoju privrženost Svetinji zvanoj Crna Gora, ali dođe vakat đe smo prinuđeni da– zbog mlitavog odgovora partija na asimilatorsku politiku śevernih susjeda te neorganizovanosti i salonske odbrane domovine od strane foteljaša- uzmemo stvari u svoje ruke i sa udruženjem Cetinje iz SAD, pokrenemo sopstvenu kampanju protiv sramnog popisivanja.

Kako smo mi nastali kao ideja, potreba da se pod jedan barjak okupi sve sto voli ovaj krš, kako nista nikome ne dugujemo do majci Crnoj Gori- objavljujemo da ćemo se- svim dozvoljenim sredstvima koja ne prelaze zakonom određene granice- boriti protiv skarednog pokušaja da nas popisuju horde onih koji preziru himnu, raketama pale zastave, pokazuju srednji prst na naše svetinje i klanjaju se nekadašnjim i sadašnjim okupatorima.

Ne treba nikog nagovarat da je nešto što ne ośeća, ne treba zabluđelim komšijama, rođacima i često najbližoj famelji objašnjavat ko su i koja ih je kolijevka podnivila, i koliko ih truju klerikalni negatori svega što je Crna Gora- ali zaisto nećemo ni dozvolit da nas prijevarno broje oni koji su unaprijed pripremili brojeve, bez kontrole i jasnog procesa.

Čitaj još:   IDE POČETAK KRAJA VOŽDA IZ LAKTAŠA: Ništa od "druženja" s Putinom, suđenje MILU Dodiku će biti kratko, ide u zatvor, dobit će do…“ (foto, video)

Da se razumijemo, od popisa niko ne bježi, ali ga nećete sprovodit u zarobljenim institucijama koje su postale cirkus grupe izdajnika u krajnje netransparentnom procesu prema kome se u Evropa odredila negativno.

Nas par hiljada (a imate mogućnost da nas prebrojite često) ce metodama bojkota, otpora i građanske neposlušnosti staviti do znanja sto mislimo o ovom pokušaju da oni kojima smo mi spasili i sačuvali državu na Mojkovcu- upravljaju sudbinom našom i naših familija.

Ovo je crvena linija koju vam je bolje da ne prelazite jer smo do sad ćutali, a posad nećemo.

Drugim riječima, prebrojat se možemo kad ‘oćete ali nikad više da vaš glas i broj vrijedi više od našeg- kao što je bio nakaradni kompromis na referendumu 2006.

O domaćima kojima je milija tuđa avlija, no svoja kuća- nećemo, samo ih treba ostavit da sami shvate zablude.

Ovo je država svih naroda pod ovim divnim nebom, ali samo pripada onima koji je vole i postuju, i nijesu spremni da bače pod noge sve za par dinara i političku karijeru terazijskih uhljeba.

Dakle bojkot, pa da ćemo do jednoga ostat.

Ne bojte se sestre i braćo sa tribine i van nje, bilo je i gorih situacija kroz istoriju no “kršna i siromašna Crna Gora ne haje ni za Nemanje, ni za Murate, pa ni za Bonaparte; svi oni biše pa i preminuše, i mač svoj o Crnogorce đekoji opitaše, pa nestaše, a Crna Gora ostade do vijeka i strašnoga Suda u svojoj volji i slobodi, a to ti je u slavi”

Čitaj još:   ANDREJ Nikolaidis: Ukoliko Vlada sjutra ne bude smijenjena, moguće da...

Za one koji ne znaju koga smo citirali, slobodno neka se i marsovcima pišu.

U pamet se građani Crne Gore, śutra se moramo svi u oči pogledat.”

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more