IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BALŠA Knežević: ODLAGANJE POPISA- Crnogorski šamar za Vučića, Perića i njihove asimilacione trupe… (foto)

Centrali ”srpskog sveta” nije ni malo lako, jer su vrhunac asimilatorsko- falsifikatorske forme tempirali za 1. novembar, a nakon sve izvjesnijeg odlaganja popisa izgubili su ključni zamah u propagandi i terenskom agitovanju u projektu srbizacije Crne Gore…

Stoga ne bi bilo začuđujuće da Vučić po specijalnom zadatku ponovo pošalje agenta Porfirija u Crnu Goru, nakon što bude utvrđen novi termin održavanja popisa

Popis stanovništva kojim je centrala ”srpskog sveta” u Beogradu, preko svojih najamnika na čelu sa konačno odlazećim premijerom Dritanom Abazovićem, trebalo da izvrši ”srbizaciju” Crne Gore, po svemu sudeći, biće odložen na mjesec dana.

Mandatar za sastav vlade Milojko Spajić najavio je da će nova izvršna vlast, zajedno sa parlamentarnom većinom predložiti odgađanje popisa stanovništva za 1. decembar, kako bi se u tom periodu stvorili uslovi da taj proces dobije apsolutni legitimitet.

Jedino je nejasno što će biti ako nova vlada ne bude izabrana do utorka 31. oktobra, i da li će biti vremena za izmjenu Vladine uredbe kojom je određen datum početka popisa, jer se nalazimo u situaciji koja je svojevrsni pravni presedan.

S obzirom da postoji politička volja i konsenzus maltene svih parlamentarnih subjekata da se popis odloži makar na mjesec dana, za očekivati je da će procedura odgađanja biti samo formalnost. Jer u Crnoj Gori poštovanje zakona, pa čak i Ustava, posljednjih godina postalo je nažalost potpuno sekundarno u odnosu na političke kompromise i kombinatoriku.

Odlaganje popisa – jedini razuman potez koji je Spajić mogao da donese

Odlaganje– jedini razuman potez

Odluka o odlaganju popisa čini se kao veoma razuman i jedini logičan potez, koji je budući premijer Spajić, čini se, morao da donese s obzirom na napetu društveno-političku situaciju. U svakom slučaju, ova odluka je osvježenje u odnosu na postupke nerazumnog Abazovića, koji već duže vremena podgrijava atmosferu sukoba i sa premijerskog mjesta odlazi sa prišivenom neslavnom titulom prvog izroda Crne Gore.

Makar pola Crne Gore je bilo za odlaganje popisa, najavljen je bojkot, stav nekoliko predsjednika crnogorskih opština je bio da ne postoje uslovi da popis bude održan, i na kraju Evropski parlament (EP) je donio rezoluciju o Crnoj Gori kojom je upućen poziv da se popis stanovništva sprovede ”tek nakon što se okonča politički zastoj u zemlji kako ovo pitanje ne bi pojačalo polarizaciju društva”. Očigledno je da i bez odlaganja, popis ne bi uspio.

Pod ovakvim okolnostima samo su Abazović i njegov poslušni ministar Aleksandar Damjanović, zatrovani ideologijom ”srpskog sveta” i pritisnuti nalozima beogradskog gazde Aleksandra Vučića mogli da razmišljaju, čak i da prijete siledžijskim održavanjem popisa, koji je u najavi već izgledao kao organizovani poduhvat pretvaranja Crne Gore u novu velikosrpsku pokrajinu.

Vučić, svetosavska sekta i njihovi najmnici na gubitku

Ukoliko i zvanično dođe do odlaganja popisa, na najvećem gubitku biće hegemonističke snage sa centralom u Beogradu, predvođene srpskim autokratom Vučićem i njegovim prvim popisnim operativcem – šefom svetosavske sekte (SS) takozvane SPC Prvoslavom Perićem – Porfirijem.

Čitaj još:   KARL BILD PROZVAO VUČIĆA: : "Kad STIŽE medicinska oprema iz Kine, PRAVITE SPEKTAKL, a iz EU PREŠUTITE"

Samo je prvi izrod Crne Gore i potrčko Aleksandra Vučića, Dritan Abazović mogao da insistira na popisu pod ovakvim uslovima

Najavljeno odlaganje popisa je veliki šamar za Beograd i takozvanu SPC, prije svega jer je ideja bojkota koju su pokrenule evropske, procrnogorske partije zaživjela i počela da daje rezultate.

S obzirom da je popis bio ključni projekat velikosrpske hegemonističke politike oličene u autokrati na čelu kriminalno-terorističkog režima u Beogradu Aleksandru Vučiću, njegovo izvjesno odlaganje govori da ovaj propadajući i pogubljeni političar, opkoljen i sa zapada i sa istoka, polako gubi i svoja najjača uporišta u Crnoj Gori.

To što je Spajić odlučio da odloži ”velikosrpsko lažirano prebrojavanje” i nije iznenađenje, jer kako smo pisali više puta, budući premijer je odavno napravio otklon od velikosrpske hegemonističke politike.

Spajić je odlaganjem samo potvrdio da se distancirao od malignog uticaja kriminalno- terorističkog Vučićevog režima koji je, ponovo dobio veliki politički šamar u Crnoj Gori. Iako se odluka Spajića, makar iz perspektive Beograda, može tumačiti kao pritisak zapada, ostale političke okolnosti vezane za odlaganje popisa ne mogu se tumačiti nikako drugačije osim kao odstupanje od Vučićeve maligne politike.

Jer Vučića su izdali i njegovi najodaniji operativci u Crnoj Gori – Dritan Abazović se nije mnogo opirao ideji odlaganja popisa ističući da ”Spajić o tome treba da se izjasni”, a indirektno je gurao svoje ministre, prije svega Filipa Adžića, da provlače tezu da je ”novi momenat Rezolucija EP”, i da nova vlada ”treba da zauzme stav vezano za odlaganje popisa”.

Sa idejom odlaganja popisa saglasne su bile čak i velikosrpske političke snage predvođene Demokratama i koalicijom okupljenom oko upokojenog DF-a – Za budućnost Crne Gore, koja je zvanično saopštila da je ”predlog Spajića o odlaganju popisa za 1. decembar ove godine prihvatljiv”.

Prvoslav Perić i njegovi prvi operativci u Crnoj Gori Jovan Mićović i Ljubiša Ostojić: Da li će opet morati u Crnu Goru?

Da li će Vučić opet da šalje Porfirija u Crnu Goru?

Osim što je postalo jasno da politički uticaj propadajućeg srpskog autorkte Vučića u Crnoj Gori opada, pobornici ”srpskog sveta” imaće i velikih logističkih problema, jer je njihova operativa izvršila sve pripreme za asimilacioni terenski i propagandni inženjering u Crnoj Gori.

Čelnik takozvane SPC Perić, boravio je u Podgorici prije desetak dana, gdje je uz domaće profesionalne predstavnike političkog srBstva u Crnoj Gori, i pridošle srbonaciste, agitovao i propagirao asimilaciju Crnogoraca na predstojećem popisu. Sama svrha njegovog dolaska bila je operativno aktiviranje preko 2.000 agenata u mantijama koji su trebali da kletvama i raznim vrstama ucjena “na terenu” vrše pritisak na ljude da se deklarišu kao Srbi.

Da ne govorimo o bilbordima ispunjenim gnusnim lažima i patološkom velikosrpskom  propagandom, za čije će rentiranje centrala ”srpskog sveta” morati da iskešira još prilično novca, makar za još mjesec dana najma.  Uz to mnoge ljubavnice, partiski aktivisti, članovi familije i uhljebi velikosrpskih stranaka u Crnoj Gori koji su se prijavili za popisivače, moraće da čekaju još na svoje apanaže, a uputstva o tome kako lažirati popisnu evidenciju koja su dobili, više neće važiti ukoliko se izdvoji dovoljno vremena za pravilnu pripremu popisne procedure.

Čitaj još:   DOZVOLITE DA SE OBLATIMO: Dodik "referiše", Vukanović ga prekidao... (foto, video)

Centrali ”srpskog sveta” stoga nije ni malo lako, jer su vrhunac asimilatorsko-falsifikatorske forme tempirali za 1. novembar, a nakon sve izvjesnijeg odlaganja popisa izgubili su ključni zamah u propagandi i terenskom agitovanju u projektu srbizacije Crne Gore. Stoga ne bi bilo začuđujuće da Vučić po specijalnom zadatku ponovo pošalje agenta Porfirija u Crnu Goru, nakon što bude utvrđen novi termin održavanja popisa.

Da li će morati da zakupljuju bilborde još mjesec?

Nema ništa stalnije od privremene odluke

Iako je najveći gubitnik odlaganjem popisa velikosrpski hegemonistički centar, većina patriotsko-proevroskih političkih i društvenih snaga u Crnoj Gori sa velikom rezervom dočekala je najavljeno odlaganje popisa od samo mjesec dana.

Jer, sasvim opravdano, smatraju da ovaj period nije dovoljan za otklanjanje svih nedostataka u sistemu koji je Abazovićeva vlada ”naštimovala” po asimilatorskim uputstvima Beograda.

Međutim, mora se uzeti u obzir da je Spajić, koji još nije ni sjeo u fotelju premijera, izvukao maksimum iz postojeće situacije. Osim toga, odlazeći ministar pravde Marko Kovač rekao je da ne očekuje da se popis odloži na mjesec dana, već da ”nova većina planira duže odlaganje”. Naglasio je da ”uopšte ne očekuje popis stanovništva ove godine”.

Stoga treba sačekati, jer Spajićeva vlada još uvijek nije formirana, a odluka o privremenom odlaganju popisa na mjesec dana još nije zvanično ni donesena.

Ipak, pobornici ”srpskog sveta” i agenti velikosrpske asimilacije treba da poslušaju onu staru izreku koja se vezuje za ruske političke prilike – ”Nema ništa stalnije od privremene odluke”.

Piše: Balša Knežević

izvor: aktuelno.m

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more