Vijesti

BIVŠI AMERIČKI PUKOVNIK ZATRESAO PLANETU: “Američki i izraelski specijalci upali u Gazu, razbijeni su na komade!” (foto, video)

Ukoliko bi se dopustilo da se ovaj rat proširi, poručio je penzionisani pukovnik američke vojske– umješao bi se i Iran, Turska, potom i Rusija, a na kraju i Kina, koja podržava Rusiju i Iran.

VAŠINGTON: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26. 10. 2023… 00: 48… BIVŠI AMERIČKI PUKOVNIK ZATRESAO PLANETU: “Američki i izraelski specijalci upali u Gazu, razbijeni su na komade!” (foto, video)

Penzionisani pukovnik američke vojske Douglas Macgregor, tokom gostovanja u emisiji Tuckera Carlsona, iznio je šokantne navode kako su američke specijalne jedinice, zajedno sa izraelskim, nedavno pokušale da se infiltriraju u Pojas Gaze, u akciji spašavanja talaca. Međutim, prema riječima Macgregora, pretrpjeli su teške gubitke.

Kako je naveo penzionisani pukovnik američke vojske, zadatak američkih specijalaca, koji su u Gazu ušli sa izraelskim vojnicima, bio je prikupljanje informacija o taocima koje drži Hamas i pokušaj njihovog oslobađanja. Međutim, oni su “razbijeni na komade”, dodao je.

U razgovoru sa američkim novinarom Tuckerom Carlsonom, Macgregor je zauzeo stav da američka vojska više nema dovoljno snaga za bilo kakav veliki rat, budući da je već odavno, kako je istakao, “iscrpljena ratom u Ukrajini”.

Macgregor, koji se već nekoliko puta oglašavao o najnovijem izraelsko-palestinskom sukobu, zaključio je još da Americi ne treba rat širih razmjera i da vanjska politika Washingtona mora da bude da se diplomatijom pronađu rješenja za konflikt u Pojasu Gaze.

Ukoliko bi se dopustilo da se ovaj rat proširi, poručio je penzionisani pukovnik američke vojske – umješao bi se i Iran, Turska, potom i Rusija, a na kraju i Kina, koja podržava Rusiju i Iran.
“Izgubit ćemo”, zaključio je Macgregor.

Posjećamo, Bijela kuća je nedavno saopštila da se 2.000 američkih mornaričkih specijalaca nalazi kod Izraela. Ni američke, ali niti izraelske vlasti, nisu potvrdile Macgregorove navode da je pokrenuta ikakva zajednička akcija u Gazi.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

admin

Recent Posts

SARAJEVO- osvanuo LJUBAVNI TRANSPARENT: “RAMIZE, ljubavi, volim te. Svjedok su Miljacka, Sarajevo i Bog”… (foto)

Ljubavni transparent koji je osvanuo jutros na Latinskoj ćupriji u Sarajevu izazvao je znatiželju i…

5 sati ago

UŽAS U PODGORICI: Proslavljali kraj školovanja, pa bakljadom zapalili školu, biće sankcionisani… (foto, video)

Zbog korištenja pirotehničkih sredstava u školi je izbio požar... PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti,…

5 sati ago

BOSNA OBAVIJENA TUGOM: Nakon teške saobraćajne nesreće, na ahiret preselio mladi fudbaler 20- godišnji ADIS Omić- Dženaza će se klanjati… (foto)

Tužne vijesti: Devet dana nakon teške saobraćajne nesreće u bolnici umro 20- godišnjak... Podsjetimo, Omić…

5 sati ago

DAN IZNENAĐENJA: Prije podne kiša, narednih nekoliko dana umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme… (foto)

Donosimo vam današnju prognozu, u subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost... SARAJEVO:…

7 sati ago

ODJEKUJU EKSPLOZIJE, IZBILI POŽARI: Masovni napadi na Krim, satelitske snimke otkrivaju uništene moćne avione… (foto, video)

Lučki grad Sevastopolj na okupiranom Krimu napadnut je treću noć zaredom. KIYEV: Svijet, Crna Hronika,…

8 sati ago

Tuga VELIKA: PJEVAČ koji je predstavljao BiH na Eurosongu, pokušao sebi oduzeti život, depresija se nije mogla primijetiti… (foto, video)

Bh. pjevač, dodao je da sada imamo gomilu popularnih bolesti na Instagramu i da to…

9 sati ago

This website uses cookies.