IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DA SE PAMTI: Rekli su mi da vjeruju u Kur'an i da me neće povrijediti- Oslobođena Yocheved Lifshitz, Jevrejka objasnila zašto se selamila s pripadnicima Hamasa… (foto, video)

Na društvenim mrežama danas se proširio video snimak na kojem se vidi kako Yocheved Lifshitz i još jednu zatočenu Jevrejku ekipa Crvenog krsta preuzima od pripadnika Hamasa.

GAZA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26. 10. 2023… 10: 48… DA SE PAMTI: Rekli su mi da vjeruju u Kur'an i da me neće povrijediti- Oslobođena Yocheved Lifshitz, Jevrejka objasnila zašto se selamila s pripadnicima Hamasa… (foto, video)

Rekli su mi da vjeruju u Kur'an i da me neće povrijediti…

Nakon što je puštena iz zarobljeništva, u kojem se nalazila od 7. oktobra, Jevrejka Yocheved Lifshitz (85) na press konferenciji iznenadila je mnoge kazavši da su pripadnici Hamasa prema njoj i ostalim zarobljenicima postupali i više nego korektno.

Ona je ispričala da su tokom dvije sedmice zatočenja boravili na čistom i udobnom mjestu, da je prema njima postupano humano, da su jeli isto što i pripadnici Hamasa, kao i da su im bili osigurani stalna ljekarska njega i lijekovi, piše Faktor.ba.

Skupa s još 24 osobe odvedena je u tunele za koje je opisala da imaju “mehko, mokro tlo”. Opisala je “ogromnu mrežu” podzemnih tunela kojima upravlja Hamas, a koju je uporedila s “paukovom mrežom”.

Čitaj još:   "Virus ako se i bude prenosio vazduhom uvode se NOVE MJERE" i nov ALARM... (foto i video)

Na društvenim mrežama proširio se video snimak na kojem se vidi kako Yocheved Lifshitz i još jednu zatočenu Jevrejku ekipa Crvenog krsta preuzima od pripadnika Hamasa.

Lifshitz na odlasku pruža ruku naoružanom maskiranom muškarcu i odlazi izgovarajući “selam”.

Na pitanje novinara zašto je pružila ruku tom muškarcu, Yocheved je kratko odgovorila: “Zato što su se prema nama odnosili jako lijepo.”

Prethodno je ispričala, dok je njena kćerka sve prevodila, kako im je odmah po dolasku rečeno da im niko neće nauditi, da su boravili u tunelima, da su imali žene koje su “razumjele žensku higijenu” i pobrinule se da sve dobiju, “uključujući i šampon i regenerator”.

BONUS VIDEO: Pengakuan Lengkap YOCHEVED LIFSHITZ Lansia Israel yang Dibebaskan Hamas

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more