IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Poznati glumac, za ulogu morao je skinuti 30 KILOGRAMA- Uspio je uz jedan JEDNOSTAVAN TRIK… (foto, video)

Holivudskim zvijezdama nisu strane rigorozne dijete…

BEOGRAD: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26. 10. 2023… 00: 48… Poznati glumac, za ulogu morao je skinuti 30 KILOGRAMA- Uspio je uz jedan JEDNOSTAVAN TRIK… (foto, video)

Glumački posao zahtijeva odricanja i, ponekad, česte oscilacije u tjelesnoj težini. Najpoznatija filmska transformacija je ona  Kristijana  Bale koji je za triler The Machinist 2005. skinuo 25 kilograma u četiri mjeseca.

Iako ekstremne dijete nisu zdrave, glumci su spremni podvrgnuti im se kako bi što bolje utjelovili likove. Tako je na primjer  Milan Marić za ulogu Tome Zdravkovića morao spasti sa 103 kilograma na 79.

Naime, prije nego što je  odglumio poznatog pjevača, 2018. se udebljao za film Dovatlov, u kojem je glumio Sergeja Dovatlova. Vrlo brzo su uslijedile pripreme za Tomu pa nije imao izbora nego krenuti na strogu dijetu.

Čitaj još:   MIODRAG Vlahović: Slučajni predsjedniče, ideš da se sretneš sa predsjednikom Italije i nosiš mu podršku za neku drugu zemlju? (foto)

Svojevremeno je za Blic izjavio da niti jedan režim nije davao značajne rezultate pa je krenuo s onim najjednostavnijim korakom i prepolovio obroke.

“Pokušao sam s raznim dijetama i ništa nije djelovalo. Moja dijeta je gladovanje. Posao glumca je takav da mi nemamo ustaljeni bioritam. Nekada moraš ustati u šest zbog posla, a nekad snimaš cijelu noć.

Prepolovio sam obroke, izbacio hljeb i sada manje konzumiram skrob. Jedan obrok sam izbacio, a druge prepolovio. Za dva mjeseca je to dalo rezultate”, pojasnio je Milan Marić.

BONUS VIDEO: Glumac Milan Marić: ‘I ja sam u životu imao svoju Silvanu Armenulić kao Toma’ | VELIKI INTERVJU

izvor Stars

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more