IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Savjeti i vijeća manje brojnih naroda: Vlada CRNE GORE da donese adekvatnu Uredbu o odlaganju popisa… (foto)

Vijeća i Savjeti manje brojnih naroda i zajednica uputili su danas novu inicijativu ka Vladi kojom su zatražili da se izbjegne pravna konfuzija i donese Uredba kojom se stiču uslovi za odlaganje Popisa. Inicijativa je upućena odlazećem premijeru Dritanu Abazoviću i ministru finansija Aleksandru Damjanoviću. 

Inicijativa je upućena i ministru ljudskih i manjinskih prava, Fatmiru Đeki. 

“Poštovani ministre, i skladu sa našim prethodnim Apelom, obnavljamo inicijativu da se Vlada izjasni o našem predlogu za odgađanje popisa. Imajući u vidu najavu odluke mandatara i budućeg premijera Milojka Spajica o odgađanju popisa, smatramo da je potrebno izbjeći pravnu konfuziju u odnosu na Upravu za statistiku i očekivanja građana Crne Gore…

Shodno tome, neophodno je da Vlada u tehničkom mandatu donese adekvatnu Uredbu kojom bi se stekli formalno-pravni uslovi o odgađanju popisa”, navodi se u inicijativi. 

Čitaj još:   MILOŠ Perović: Ukoliko se fašizacija CRNE GORE nastavi bez ozbiljnog otpora, fašizam će brzo postati društvena normalnost... (foto)

Inicijativu potpisuju predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić, predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori Faik Nika, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, predsjednik Savjeta Muslimana Crne Gore Sabrija Vulić i predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj.

izvor: analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more