IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA NA ČEKANJU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, a dnevna od 16 do 24 °C, danas oblačno sa lokalnim pljuskovima.

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 26. 10. 2023… 09: 48… ZIMA NA ČEKANJU: Vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

U Bosni i Hercegovini će danas preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima…

Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 stepena Celzijusova. U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana postoji manja vjerovatnost za slab lokalni pljusak. Dnevna temperatura oko 20 stepeni, objavili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

četvrtak, 26.10.2023. godine
Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. U većem dijelu Bosne ugodnije u odnosu na protekli dan. Uz slabljenje južnog strujanja, pozitivni efekti promjene vremena dodatno će se pojačati. Opšta slika biće nešto lošija u Hercegovini i zapadnoj Bosni, pretežno zbog povremeno izraženije nestabilnosti, što će kod osjetljivih osoba ponajviše djelovati na raspoloženje. Moguće su i meteopatske reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, nesanice…

Čitaj još:   Čime se ova žena bavi? DA LI JE OFICIR POLICIJE SRBIJE ili...

U petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Intenzivnije padavine u Hercegovini. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 25 stepeni.

U subotu u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana i tokom noći lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, a dnevna od 16 do 22 stepena.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od osam do 12, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 23, u sjevernim područjima Bosne do 25 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more