IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

IDU DVA DANA KIŠE I NOVI PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas nestabilno vrijeme, narednih dana sunčano i mala oblačnost, najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 17 i 24 stepena Celzijusova…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 27. 10. 2023… 10: 08… IDU DVA DANA KIŠE I NOVI PREOKRET: Vrijeme koje nas očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima…

U Regionu Jugoistoka Evrope i u Bosni i Hercegovini, danas pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Moguća je i slaba grmljavina. Jačih lokalnih pljuskova može biti na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne…

Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Poslijepodne vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24 stepena Celzijusova.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH u subotu u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i ponegdje na istoku i zapadu Bosne. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 stepena Celzijusova.

Čitaj još:   DANAS JE DIVAN DAN, SAMO DO JEDNOG MOMENTA: Evo kada dolazi KIŠA i gdje tačno...

petak, 27.10.2023. godine
Biometeorološke prilike će se pogoršati. Povremeno jače strujanje toplijeg zraka i padavine, kod većine osjetljivih osoba uzrokovaće pojavu tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija, malaksalost, nesanica. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od težih fizičkih napora. Opšta slika će, usljed jače izražene nestabilnosti, biti lošija u Hercegovini i na zapadu Bosne.

U subotu u Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i ponegdje na istoku i zapadu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 24°C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 16 do 22, u sjevernim područjima Bosne do 24 stepena.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, a dnevna od 18 do 24 stepena C…

Čitaj još:   Vremenska prognoza: GRMI, SIJEVA, poslijepodne lokalni pljuskovi... (foto)

izvor iBalkan,net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

OPET KIŠA ALI SAMO U…-Vremenska prognoza do petka

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno Read more

STIŽE VELIKO NEVRIJEME: ŽUTO UPOZORENJE za cijelu BiH

Očekivana količina padavina je od pet do 15, lokalno i Read more