IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA  U SANDŽAKU: DJEČAK STAR 12 GODINA SE OBJESIO… (foto)

Nezapamćena tragedija dogodila se u selu kod Sjenice (Srbija) , kada je dečak (12) izvršio samoubistvo tako što se objesio o drvo na brdu iznad kuće.

Selo Gradac kod Sjenice zavijeno je u crno nakon što je na vrhu jednog brda, nedaleko od sela, pronađeno beživotno tijelo dvanaestogodišnjeg R. Bandovića.

Na licu mjesta su ubrzo bili pripadnici hitne pomoći, ali nažalost, dijete nije pokazivao znakove života. Dječak je koristeći konopac koji se uobičajeno koristi za vezivanje bala sena, oduzeo sebi život.

Zajednica u Gradcu ostala je šokirana i pogođena ovim događajem. Mjesto koje je do tada bilo poznato po svojoj spokojnosti i zajedništvu, sada je preplavljeno tugom i nevericom. Pitanja o tome šta je moglo dovesti do ove tragedije kruže selom, a odgovori su nedostižni.

Prijatelji i porodica pokušavaju pronaći smisao u ovoj tragediji, istovremeno se noseći s bolom gubitka. Radiša je opisan kao veselo i energično dijete, koji je bio voljen od strane mnogih.

Porodica Bandović sa tragičmo nastradalim sinom

Selo Gradac sada je u procesu žalovanja, dok istovremeno traži načine da podrži porodicu Bandović u ovim teškim trenucima.Ovaj tragičan događaj naglašava potrebu za većom pažnjom i podrškom za mentalno zdravlje u zajednicama širom zemlje, posebno među mladima. Učenje prepoznavanja znakova upozorenja i pružanje pomoći onima koji su u nevolji ključni su koraci ka sprečavanju budućih tragedija.

Čitaj još:   EKSKLUZIVNO: ZNA SE KO JE VRATIO IZ UŽICA SJENIČAKE KOJI SU UMRLI!!!

Ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

  • Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbijedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti – rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr. Altan Hamidović.

izvor: hayat.ba

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more