IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILORAD Dodik: Treba nam da svesrpski sabor- “Formira državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora”… (foto, video)

Jedino je rješenje Republika Srpska, Srbija i srpski prostori, Kosovo i Metohija, i vraćanje Crne Gore srpskom nacionalnom biću, jer ona nesumnjivo tu pripada, kazao je MILORAD Dodik…

BANJA LUKA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28. 10. 2023… 11: 28… MILORAD Dodik: Treba nam da svesrpski sabor- “Formira državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora”…

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik kazao je da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska i Crna Gora.

Dodik je ocijenio da treba napraviti veliki svesrpski sabor na kojem će biti i Vučić i srpski patrijarh i ljudi iz dijaspore koji nešto znače, sa kojeg će se poručiti da je ovo jedinstven srpski narod koji hoće da bude u jedinstvenoj državi.

Dodik je naveo da jedinstvenu državu treba formirati demokratskim putem i političkim mjerama, a ne ratom i ostaviti budućim generacijama.

-Živimo u doba kad će za nekoliko godina ili decenija morati da se napravi nova konfiguracija svijeta, Srbi tu ne smiju da budu zatečeni, već sada treba da kažemo da u ovom vijeku hoćemo jedinstvenu državu koju čine Srbija, Republika Srpska, ako bude takva demokratska odluka, i Crna Gora, rekao je za ruski Sputnjik.

Milorad Dodik je dodao da Srbi nemaju namjeru da ratuju, ali nemaju namjeru ni da dozvole da neko gazi po njima. Dodik je naveo da zato podržava moć koju je Srbija izgradila u posljednje vrijeme – vojnu, političku, ekonomsku, finansijsku, navodeći da niko ne može da ospori da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio Srbiju, postavio je na neko drugo mjesto nego što je bila prije 10- 15 godina.

Čitaj još:   ZVANIČNA POTVRDA: MIKA Aleksić, ostaje iza rešetaka, prijeti dugo godina robije... (foto)

Dodik je istakao da Srpska braneći svoju imovinu, brani temelje svog postojanja i poručio da se mora poštovati ustavni poredak. Na pitanje gdje je ta linija kad će se reći “dosta, sad idemo na samostalnost Republike Srpske”, Dodik je ocijenio da se Srpska približava toj liniji. Dodik je naveo da zapadnjaci hoće da sve personalizuju i da odvoje njega od Republike Srpske jer im smeta sinergija između toga što on vodi politiku i onoga što jeste Republika Srpska.

Na pitanje da li misli da će Srbija u vremenima koja dolaze uspjeti da odbrani Kosovo i Metohiju, Dodik je odgovorio da srpska nacionalna i državna politika moraju ostati posvećeni ovom pitanju.

-Vučić je to pitanje vratio na međunarodnu scenu kroz procese pregovaranja, ali i kroz proces povlačenja priznanja Kosova od značajnog broja zemalja, dodao je Dodik.

Jedino je rješenje Republika Srpska, Srbija i srpski prostori, Kosovo i Metohija, a i vraćanje Crne Gore srpskom nacionalnom biću, jer ona nesumnjivo tu pripada.

To je nešto što mora da bude uvažavano kao snažan srpski nacionalni interes na ovim prostorima, a ne da se ignoriše do mjere da se otima i da su Srbi krivi zato što ne prihvataju vlastitu egzekuciju, kazao je Dodik, te dodao da je riječ o dvostrukim aršinima to kada Zapad gura Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu i urušava teritorijalni integritet Srbije, a ne prihvata da se Republika Srpska stavi u isti status.

To su njihove arogantne antisrpske nacionalne politike: izbaciti Srbe iz Hrvatske, u Sloveniji ne mogu da budu ni nacionalna manjina, u Federaciji jadno živi još nešto malo starog stanovništva; Republika Srpska je eksces, u Crnoj Gori ne daju ni popis; u Sjevernoj Makedoniji nam uništavaju crkvu. Na Kosovu da ne pričam. Nemate nijedan primjer gdje je Zapad bio realan prema srpskom nacionalnom statusu. Nikada, nigdje, kazao je Dodik.

Čitaj još:   DOKTORI sa VMA naređuju: Vučku STROGO ZABRANJENO, bar narednih mjesec dana... (foto)

Dodik je kazao da je svijet u neredu, a da je Republika Srpska stabilna.

BONUS VIDEO. ŠOK scena za Dodika: “Đe si lopove”?! Pogledajte kako je dječak nokautirao Dodika!

Izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more