IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJTEŽA NOĆ OD POČETKA UDARA NA GAZU: Izrael tvrdi da nije pokrenuta “zvanična kopnena operacija”, Hamas odgovorio-“Neprijateljske trupe napadnute iz zasjede…” (foto, video)

Broj ozlijeđenih i poginulih zasad nije poznat zbog prekida komunikacija s liječničkim timovima…

ISTANBUL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, subota, 28. 10. 2023… 10: 28… NAJTEŽA NOĆ OD POČETKA UDARA NA GAZU: Izrael tvrdi da nije pokrenuta “zvanična kopnena operacija”, Hamas odgovorio-“Neprijateljske trupe napadnute iz zasjede…” (foto, video)

Generalna skupština Ujedinjenih nacija (UN) usvojila je večeras rezoluciju kojom se poziva na hitni humanitarni prekid vatre…

Kako javlja Al Jazeera, nakon što su prekinute sve komunikacije u Gazi, nema interneta niti telefonskih veza, dopire vrlo malo informacija o tome što se ondje događa.

Iza Palestinaca u Gazi je teška noć puna bombardiranja, a prekid komunikacija se nastavio i u subotu ujutro nakon što je Izrael bombardirao komunikacijske tornjeve i vodove.

Al Jazeera javlja kako ne može izravno stupiti u kontakt sa svojim dopisnicima.

Kako javlja izraelski Haaretz, stanovnici Pojasa Gaze javljaju da su noćašnji napadi iz Izraela bili najintenzivniji u zadnje tri sedmice sukoba.

Broj ozlijeđenih i poginulih zasad nije poznat zbog prekida komunikacija s liječničkim timovima.

Čitaj još:   NOVOPAZARAC ''VALJAO'' LAŽNI NOVAC NA PIJACI U SJENICI

IDF je objavio da je u sinoćnjim napadima ubijen čelnik zračnih snaga Hamasa u Pojasu Gaze. Prema izvještaju, Atsam Abu Raffa je bio jedan od organizatora napada na izraelske zajednica 7. oktobra.

Prema njihovim navodima, trajalo je neprestano bombardiranje u istočnoj Gazi, osobito u sjevernom sektoru, od izbjegličkog kampa Jabaliya do Bet Lahiye i Bet Hanuna. Također su zabilježeni napadi u središnjem pojasu i u Khan Yunisu na jugu.

Izraelska vojska je u petak proširila svoje zračne i kopnene napade na palestinsku enklavu Gazu, no nije objavila nikakve detalje o tome što uključuje “proširenje” njegove kopnene operacije.

Nakon svega oglasio se i Hamas.

Izraelske trupe povukle su se iz Gaze u svom prvom velikom upadu nakon nekoliko okršaja. Dužnosnik Hamasa tvrdi da su izraelske ‘neprijateljske trupe napadnute iz zasjede’ što je uzrokovalo ‘teške gubitke u vojnicima i opremi.

izvor agencije AA
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more