IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEMANJA Batrićević: Torokanje po Snežani… (foto)

Crnogorska vlast odlučila je goniti Bobana Batrićevića zbog izgovorene riječi. Višem državnom tužilaštvu, kojemu inače mir ne remeti vrijeđanje državnih simbola i dostojanstva države Crne Gore, zasmetao je stav slobodnog intelektualca o načinu na koji jedna vjerska organizacija vrši svoju “službu”.

Umjesto dužeg ekspozea o karakteru takve vlasti i njena postupka, dozvolite mi da pod svojim imenom i prezimenom, pri čistoj svijesti i zdravoj pameti, te punom moralnom odgovornosti izjavim sljedeće:

Popovi Crkve Srbije u Crnoj Gori ne propovijedaju vjeru Hristovu. Oni torokaju srpski nacionalizam. Oni indoktriniraju. Šire mržnju i ksenofobiju. Dakle, oni nijesu popovi i kaluđeri, oni su torokuše i propovjednici mržnje. 

Ponovio bih i da popovi Crkve Srbije imaju samo jednu misiju- da zagađuju Crnu Goru, da zapišavaju njenu istoriju i teritoriju, da šalju uznemirujuće poruke svim nesrbima ove zemlje.

Za kraj bih javno stao i iza izrečene tvrdnje je Crkva Srbije zlo koje dugoročno uništava multietničku i multireligijsku Crnu Goru te crnogorski nacionalni, kulturni i teritorijalni identitet.

Čitaj još:   CRNE SLUTNJE ALEKSANDRA Popova: „Ako padne jedna mrtva glava, kreće rat, plaši me dolazak…“ (foto)

Eto. Sad kad sam i ja grešan, pozivam tužiteljku Snežanu Šišević da pridruži moje ime (i imena svih slobodnih građana koje ove riječi javno izgovore) tužbi koju je podigla protiv Bobana Batrićevića.

U suprotnom, njeno nereagovanje smatraćemo javnim priznanjem da se ovđe radi o zloupotrebi službenog položaja sa ciljem zastrašivanja i cenzure Bobana Batrićevića i Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Nećete nas zaplašiti, jer će naše pravo da slobodno govorimo uvijek biti važnije od vašeg prava da budete uvrijeđeni.

Vidimo se na ročištu.

Za Antenu M piše: Nemanja Batrićević

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more