IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dušan RAIČEVIĆ: Volio bih da me neko nauči, kako 112 popisivača da popiše 60 hiljada građana Opštine Bar… (foto) 

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je u izjavi za portal Standard potvrdio da i u tom gradu, zbog opšteg nepovjerenja u proces popisa, fali popisivača…

BAR: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31. 10. 2023… 00: 18… Dušan RAIČEVIĆ: Volio bih da me neko nauči, kako 112 popisivača da popiše 60 hiljada građana Opštine Bar… (foto) 

“Volio bih da me neko nauči kako sa 112 popisivača da popišemo 60 hiljada građana iz Bara. To je prosto nemoguće”, rekao je Raičević.

Dušan Raičevič

“Na današnji dan imamo 112 popisivača koji su prošli obuku i položili test. Nedostaje nam 161 popisivač i bojim se da će i ova brojka od 112 biti manja, jer imamo najava da bi moglo doći do otkazivanja”, kaže Raičević.

Prema njegovim riječima popis je nemoguće održati u zakazanom terminu jer je nepovjernje veliko, a na upit ako se desi da popis ne bude odložen da li će biti ipak biti uređen u Baru, raičević kaže da je to nemoguće.

Čitaj još:   DRITAN Abazović o "otkazivanju kočnica" u službenom Mercedesu: Žao mi je što sam ugrozio ljude oko sebe... (foto)

“Volio bih da me neko nauči kako sa 112 popisivača da popišemo 60 hiljada građana iz Bara. To je prosto nemoguće”, rekao je Raičević.

Slična situacija je i u velikom broju ostalih gradova u Crnoj Gori, a predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović je u razgovoru za portal Standard rekao da toj opštini fali 84 popisivača, te da je, kao i u Baru, nepovjerenje glavni razlog ovako niskog odziva kandidata za popisivače.

Osim toga u najvećoj opštini i glavnom gradu, Podgorici, prema pouzdanim infoamcijama, fali takođe polovina predviđenih popisivača.

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more