IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović: “Mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena”- izjava Dodika je loša, osuđujem je… (foto)

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je, odgovarajući na pitanja novinara, da je izjava Milorada Dodika bila loša…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31. 10. 2023… 09: 18… JAKOV Milatović: “Mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena”- izjava Dodika je loša, osuđujem je… (foto)

“Svakome je vrlo jasno da je to bila loša izjava koju osuđujem kao predsjednik Crne Gore. Mi smo jasno zaokružili državnost i snažno trasirali EU put”, kazao je JAKOV Milatović.

Raduje se, dodaje, da nam se na tom putu pridruže građani BiH.

“To je sve što ću reći”; poručio je Milatović.

Podsjetimo, predsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorad Dodik izjavio je da Srbi u ovom vijeku treba da formiraju jedinstvenu državu čiji će dio biti i Crna Gora.

“Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović o Srebrenici sudi onako kako je sudio i njegov prethodnik. Pozivanje na presude Međunarodnog suda, a ne pominjenje velikog stradanja Srba u i oko Srebrenice i otpor Srba da priznaju zločin koji nisu počinili, govori da je Milatović izabrao da se dodvorava Sarajevu ne oklijevajući da uvrijedi Srbe i RS. Šteta, mislio sam da je antisrpska politika u Crnoj Gori poražena”, izjavio je Dodik, očigledno uznemiren izjavom.

Čitaj još:   Panika u SAD: Eksplodirao misteriozni "božićni poklon" IZ SJEVERNE KOREJE? (foto)

Reagujući na izjavu Milatovića da je, kako kaže, “u Srebrenici počinjen genocid”, Dodik je dodao da “Milatović nikada ne bi postao predsjednik Crne Gore bez glasova Srba i ta činjenica ga obavezuje na minimum obzira prema tom biračkom tijelu”.

“I dalje mislim da je Milatović manje loš izbor od Đukanovića, ali je takođe i manje težak protivnik za smjenu od Đukanovića. Sljedeći put kada budu glasali u Crnoj Gori Srbi bi morali znati za koga i koje politike glasaju. Jasno je da su ovoga puta glasali protiv Đukanovića, a ne za Milatovića”, kazao je Dodik.

izvor Portal analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more