IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMAAR Borančić: Ne postoji suštinska ideološka razlika između JAKOVA Milatovića, ANDRIJE Mandića i MILOJKA Spajića… (foto)

Disonantni su tonovi premijera Milojka Spajića koji kaže da ima dovoljno novca za značajno povećanje minimalnih penzija, dok istovremeno govori i da će morati da dođe do zaduženja od 100 miliona eura za tekuću potrošnju, kaže potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić.

On je u emisiji “Pressing” Gradske TV istakao da iz, kako navodi, autokratskog početka vladavine Spajića nijesmo čuli ništa o programu Vlade.

“Čini mi se da je to možda i najbolji odgovor što je program njegove Vlade – da ga doslovno nema”, dodaje Borančić.

Napominje da je politička trgovina razlog velikog broja ministarstava i potpredsjedničkih mjesta.

“Kao što je SPC izabrala prethodne dvije, tzv. ostroške Vlade, ni ovdje nemamo nikakvu kvalitativnu promjenu. Ovo je Vlada po ukusu Andrije Mandića, kao što je i on po ukusu većine”, ocjenjuje Borančić, dodajući da je Spajić odlučio da sarađuje sa onima koji su označeni kao saradnici ruske službe bezbjednosti.

“On se odlučio da za najbliže saradnike izabere ljude koji su u dokumentima američke Vlade označeni kao neko ko se finansira od strane Kremlja, nekoga ko je osuđen za pokušaj državnog udara, ko je osvjedočeni četnički vojvoda…

Čitaj još:   SKANDAL ISPRED SKUPŠTINE: Marija Šerifović "razvukla" transparent u... (foto, video)

Crna Gora poslije Drugog svjetskog rata na čelu parlamenta ima čovjeka koji je prije nekoliko godina pokušao da zapali Skupštinu i pozvao ratne drugove da otkopaju oružje i budu spremni za rat, čovjeka koji je sa brda Gorica uperio topove prema Podgorici prije dvadesetak godina”, podsjeća Borančić.

Poniženje za državu je, smatra, da doslovno strani državljanin pokriva drugu od tri najviše državne funkcije.

Borančić vjeruje da ne postoji suštinska ideološka razlika između Spajića, Mandića i predsjednika države Jakova Milatovića.Ž

“Moraćemo da uložimo napore, zasučemo rukave i sačuvamo građansku Crnu Goru i njenu evropsku perspektivu. Ako ne pružimo otpor klerikalizaciji društva, niko to neće uraditi za nas”, poručuje Borančić.

Pružio je punu podršku istoričaru Bobanu Batrićeviću zbog situacije u kojoj se našao zbog iznesenih stavova.

“Sloboda govora je temelj svakog društva i bez kojeg ne možemo imati ni slobodno društvo. Imamo apsurdnu situaciju da žrtve bivaju progonjene, a dželati nagrađeni”, kaže Borančić.

Kada je riječ o popisu stanovništva i njegovom odgađanju, Borančić ističe da nemamo osnovne uslove za sprovođenje tog procesa.

“Najracionalnije je da se taj proces odgodi za proljeće”, navodi Borančić.

Čitaj još:   AMMAR Borančić: MILOJKO Spajić će, ako ne uspije "Evropa sad2", uzeti kofer i put Singapura... (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more