IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KENANA Strujić- Harbić: Dovođenje ANDRIJE Mandića, na mjesto predsjednika Skupštine CRNE GORE posljednje zakucavanje eksera u crnogorsku demokratiju… (foto)

Blizu pet mjeseci je trajalo pregovaranje oko sastava Vlade. Bošnjačka stranka je dobijala određene ponude i vjerovatno da kao stranka koja baštini evropske vrijednosti nije odgovarala mandataru, sada premijeru Milojku Spajiću, koji je odabrao put i pokazao u kom smjeru će voditi Crnu Goru, kazala je poslanica Bošnjačke stranke Kenana Strujić- Harbić.

Ona je u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj TV rekla da će vrijeme pokazati rezultate nove Vlade, napominjući da ovakav sastav ne uliva povjerenje.

“Tvrdim da će vrijeme pokazati, ali sadašnji sastav vlade neće uspjeti ništa da uradi za Crnu Goru, kao ni da je vrati na onaj smjer u kom je bila 2020. godine”, ocijenila je Strujić-Harbić.

Kako kaže sudeći prema tome što je čovjek iz reda koalicije ZBCG predsjednik Skupštine – oni su već u Vladi.

“Pored pozicije premijera pozicija predsjednika Skupštine je druga pozicija u Crnoj Gori, tako da ne vidim da oni nijesu već konstituenti vlasti iako govore da je to manjinska podrška”, kazala je ona.

Čitaj još:   KENANA Strujić Harbić- PODRŠKA UČITELJICI ADELI: ''Hrabra i odvažna BOŠNJAKINJA, dostojanstvna i čestita poput Ajše, Fatime, Hatidže…'' (foto)

Smatra da još uvijek nijesmo zreli kao društvo da povjerimo odgovorne pozicije ženama iako je, kako kaže, mislila da će se to promijeniti u novoj Vladi.

Nada se da će Tamara Vujović novoizabrana ministarka kulture opravdati povjerenje, komentarišući da se u BS cijeni struka i da su stava da je Ministarstvo kulture i medija zaslužilo nekoga ko dolazi iz te struke.

Spajićev ekspoze je dostavljen veoma “šturo” i ličio je na seminarski rad, što, kako kaže, nije bio slučaj sa prethodne dvije vlade.

“Nijesam uočila bitne četiri komponente u ekspozeu: obrazovanje, zdravstvo, spoljna politika i ekonomija. Imali smo dvije ili tri minute predstavljanje ekspozea i ta neozbiljnost pokazuje da je trenutni premijer politički neiskusan”, rekla je Strujić-Harbić.

Dovođenje Andrije Mandića na mjesto predsjednika Skupštine je posljednje zakucavanje eksera u demokratiju u Crnoj Gori, zaključila je Strujić-Harbić.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more