IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POLICIJSKA AKCIJA NA SOKOCU: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo HARISA O., drugi napadač još u bijegu… (foto)

Pripadnici PU Sokolac sinoć su na području ove opštine uhapsili jednu osobu koja se dovodi u vezu sa ubistvom Harrisa Österdahla u sarajevskom naselju Stup.

Riječ o državljaninu Švedske. 

Pronađeno je vozilo, a ovaj muškarac je predat u nadležnost MUP-a KS.

Drugi napadač je u bijegu i za njim se još traga.

Podsjećamo, sinoć u sarajevskom naselju Stup, na lice mjesta su došle dvije maskirane osobe sa sportskim torbama u kojim se nalazilo automatsko oružje.

Na licu mjesta nisu ostale čahure, pa se može može zaključiti da je riječ o profesionalcima.

Podsjetimo, muškarac koji je ubijen na Stupu u Sarajevu je švedski državljanin Harris Österdahl, koji je poznat po brojnim krivičnim djelima, a njihovi mediji navode da je i vođa narko mreže.

Ovaj državljanin Švedske najvjerovatnije ima 30 godina, prema podacima švedske policije. Zajedno s bratom Dennisom se bavi prodajom narkotika, za šta su i osuđivani. Švedski mediji navode da je Harris Österdahl vođa narko mreže “Profit” te da je prije pet godina posljednji put osuđen na kaznu zatvora od četiri godine i to zbog organizovanja narko lanca.

Osim toga je, zajedno s bratom, bio osuđivan i zbog prekršaja o korištenju oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje te korištenja Facebooka za prodaju droge i kućnu dostavu.

Čitaj još:   STRAVIČNO UBISTVO U SARAJEVU: Poznati identiteti ubijenog muškarca i uhapšenih…

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana na području općine Ilidža, a koji je koristio smrtno stradali H.L.O.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela – saopćeno je iz MUP- a KS.

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more