IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Boljević- poruka Monstatu: U moj dom nećete ulaziti, sve dok ne obezbijedite ustavne i zakonske obaveze… (foto)

Sudski vještak za elektroniku, telekomunikacije i vazduhoplovstvo Predrag Boljević uputio je danas Monstatu dopis pod nazivom “Uskraćivanje saglasnosti za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti”.

“Koristeći mogućnost i dostupnost sredstava masovnih komunikacija –prije svega javno dostupnu mail adresu Uprave za statistiku Crne Gore, kao Rukovodioca zbirke ličnih podataka, contact@monstat.org, te društvenih mreža, medija kako elektronskih tako i štampanih, ovim putem Vas, ja Predrag Zakov Boljević iz Podgorice, pri zdravoj pameti, u dobroj vjeri i dobroj namjeri, na osnovu člana 43 Ustava Crne Gore (“Službeni list CG”, br. 1/07 i 38/13– Amandmani I-XVI) (u daljem tekstu: Ustav Crne Gore), a u vezi sa članom 24 stav 1 Ustava Crne Gore i članom 13 stav 1 tačka 1 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Službeni list CG“, br. 79/08, 70/09, 44/12 i 22/17)

OBAVJEŠTAVAM da se protivim i ne dajem saglasnost za prikupljanje i obradu ličnih podataka mojih i uz saglasnost mojih pet punoljetnih članova domaćinstva njihovih, a uz saglasnost supruge i ličnih podataka jednog maloljetnog člana domaćinstva, koje shodno posebnom Zakonu o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova (“Službeni list CG”, broj 140/22), želite prikupiti, na netransparentan i način podložan zloupotrebama, čuvat u nebezbjednim uslovima, obrađivat u statističke svrhe zastarjelom metodologijom i distribuirat nepoznatim korisnicima”, naveo je Boljević.

Čitaj još:   MONTENEGRO PRAJD, KOD Crnogoraca, Povorka ponosa: ČOČE, "Ne preko naših leđa..." (foto i video)

Dodao je da se shodno navedenom izričito protivi “prikupljanju i obradi mojih i mojih članova domaćinstva ličnih podataka posebne kategorije (nacionalnost i vjera) ukoliko na bilo koji način do njih dođete iz drugih administrativnih kako javnih, tako i crkvenih knjiga”.

“Shodno naprijed navedenom, u skladu sa čl. 28, 40, 41 i 43 Ustava Crne Gore u cilju lične zaštite, nepovredivosti doma i prava na zaštitu podataka o ličnosti neću dozvolit pristup niti pružiti odgovore ja i članovi mog domaćinstva, licima koja budu, po Vašem ovlašćenju, pokušala da uđu u moj dom ili budu od mene i članova mog domaćinstva tražila bilo kakve odgovore na pitanja iz opusa podataka o ličnosti sve dok ne obezbijedite sve ustavne i zakonske prerogative zaštite, čuvanja, obrade i distrubucije prikupljenih podataka”, naveo je Boljević.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more