IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Slučaj ministra VLADIMIRA Martinovića: Više valjao sebi nego Kolašinu, OBEĆAVAO MNOGO, ISPUNIO NIŠTA, NAJVIŠE ŠTETIO… (foto)

OVO JE Slučaj ministra VLADIMIRA Martinovića, inače anemične figure na političkoj sceni Crne Gore pokazuje svu nemoć države da se obračuna sa kršenjem zakona i korupcijom na najvišim nivoima…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 02. 10. 2023… 18: 18… Slučaj ministra VLADIMIRA Martinovića: Više valjao sebi nego Kolašinu, OBEĆAVAO MNOGO, ISPUNIO NIŠTA, NAJVIŠE ŠTETIO… (foto)

Kada je došao na mjesto prvog čovjeka Opštine Kolašin, Vladimiru Martinoviću su usta bila puna obećanja. Kolašin će postati moderan grad, a njegovi građani ponosni što žive u njemu, zaklinjao se Martinović Kolašincima u decembru prošle godine.

Najavljivao  je i uređenje gradskih površina, sređivanje ulaza u grad, rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića, rješavanje problema vodosnabdijevanja, kanalizacione mreže, izgradnju rasvjete, puteva…

“Kolašin će biti grad razvoja, a svi radovi će se završavati u korist svih građana”, kazao je tada Martinović.

Najavio je početak radova na brojnim projektima.

“Radiće se gradska garaža, Kolašin će imati nove i lijepe ulice, radiće se i rekonstrukcija puta Mateševo – Kolašin… Uredićemo gradske površine i srediti ulaz u grad”, naveo je Martinović. Pri tom je u napadu demagogije i populizma prisvojio zasluge za rekonstrukciju puta Mataševo-Kolašin, iako za ovaj projekat nema nikakve zasluge.

Sve što je Martinović uradio za Kolašin ostaje na ličnim interesima

On je kazao da je prioritet razvoj Kolašina kao spone sjevera i juga.

Martinović je obećao da će biti predsjednik svih građana Kolašina.

Skoro godinu dana kasnije, od obećanja su ostale raskopane ulice koje tako čekaju sezonu zbog ugovora sa građevinskom firmom za kanalizaciju u Kolašinu, koji otvara sumnju u koruptivne radnje, naknada za komunalno opremanje kojom je otjerao investitore, haos u saobraćaju pred sezonu i u napajanju vodom. Nije završio ni planska dokumenta.

Od velikih planova i najava za Kolašin nije ostalo ništa. Pokazao je Kolašincima da mu, nijesu bitni ljudi, rodni grad i riječ koju je dao. Važna je samo funkcija.

Čitaj još:   PORUKA SA BOSFORA: Namirnice koje RAZARAJU NERVNI SISTEM nije čudno što ste pospani i nervozni... (foto i video)

Da cilja veću poziciju, ali da ne odustaje od sigurne, postalo je jasno kada je otvoreno prekšio Zakon o sprječavanju korupcije zbog čega je i pokrenut postupak protiv njega. Jednostavno nije htio da se odrekne ni poslaničke, ali ni fotelje prvog čovjeka Opštine Kolašin. Za zakone mnogo ne mari, a lični interes mu je iznad prava, Kolašina, date riječi i obećanja.

Svako vrijeme ima svoju arhitekturu. Iza Martinovića gradu ostaju razrovane kolašinske ulice kao simbol njegovih obećanja. Martinoviću, sa druge strane, ostaje hotel upisan na ime rođaka, ali kuća u Podgorici, uhljebljenje uže i šire porodice i fotelja ministra.

To će mu biti i najbolja zaštita od brojnih sumnji u koruptivne poslove, od ovoga sa izgradnjom kanalizacione mreže, preko vodovoda koji je stopirao, rekonstrukcije Spomen doma, mreže partijsko-interesnih odnosa sa Skijalištima Crne Gore…

Pravnici kažu da je pravda spora ali dostižna. Doći će vrijeme kada će istražni organi provjeravati sumnjive poslove u Kolašinu ali i porijeklo imovine, od kuće do hotela. Do tada će ovaj neuspjeli gradonačelnik Kolašina obavljati funkciju ministra i to za turizam, ekologiju, održivi razvoj i razvoj sjevera. Za to mjesto ga je preporučilo iskustvo u implementiranju biznis barijera za razvoj turizma, nelegalna sječa šume, nepotizam…

Na čelnu funkciju u ministarstvu turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera stupa kršeći Zakon o sprječavanju korupcije kao još uvijek aktuelni predsjednik Opštine Kolašin. Ova činjenica govori dovoljno o tome koliko će ministra opterećivati  važeća legislativa države u kojoj obnaša najviše funkcije.

Čitaj još:   ČANAK, NAPRAVIO HAOS U STUDIJU: Voditelj, zanijemio poslije riječi, lidera LSV... (video)

Slučaj ministra Martinovića, inače anemične figure na političkoj sceni Crne Gore pokazuje svu nemoć države da se obračuna sa kršenjem zakona i korupcijom na najvišim nivoima. Predsjednik Opštine bez rezultata i ministar bez iskustva i znanja, oportunista ministar u resoru turizma koji ne zna nijedan strani jezik, ničim zasluženo zauzima dvije funkcije u državi čije zakone ne poštuje.

Aktuelni dvostruki javni funkcioner iz Kolašina, perjanica crvenokravataških demagoga Alekse Bečića, postao je samo virus nove modifikovane društvene bolesti koja je sve devijantne pojave bivše vlasti podigla na viši nivo, a uz to stopirala sve pozitivno što je učinjeno. (L.P.Đ.)

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more